Twitter l-a dat pe Musk în judecată: „Refuză să-și onoreze obligațiile deoarece acordul nu mai servește intereselor sale personale”

Data publicării:
elon musk in spatele unui telefon mobil cu sigla twitter pe ecran
Saga Twitter vs. Elon Musk continuă. Foto: Profimedia Images

Twitter l-a dat în judecată pe miliardarul Elon Musk, pentru a-l obliga să finalizeze achiziția companiei. Fondatorul Tesla și SpaceX făcuse o ofertă de 44 de miliarde de dolari pentru platforma socială, dar s-a răzgândit pe ultima sută de metri, relatează CNN.

Plângerea, depusă marți la un tribunal din Delaware, vine după ce Musk a anunțat, săptămâna trecută, că vrea să rezilieze acordul de achiziție de 44 de miliarde de dolari.

Avocatul lui Musk a susținut că Twitter „încălcă în mod semnificativ mai multe prevederi” ale acordului. Echipa juridică a Twitter a replicat că încercarea lui Musk de reziliere a acordului este „invalidă și nelegală”.

În plângerea depusă marți, avocații Twitter spun că vor să-l determine pe Musk să „finalizeze încheierea fuziunii după îndeplinirea celor câteva condiții restante”.

„În aprilie 2022, Elon Musk a intrat într-un acord de fuziune cu Twitter, promițând să facă toate eforturile pentru a duce la bun sfârșit afacerea. Acum, după nici 3 luni, Musk refuză să-și onoreze obligațiile față de Twitter și acționarii săi, deoarece acordul pe care l-a semnat nu mai servește intereselor sale personale”, se arată în plângere.

Musk a ironizat anunțul companiei. A postat chiar pe Twitter patru imagini în care râde copios, fiecare dintre acestea fiind însoțită de câte un mesaj.

„Întâi au spus că nu pot cumpăra Twitter. Apoi, nu au vrut să dezvăluie informații despre boți. Acum vor să mă forțeze să cumpăr Twitter în instanță. Așa că vor trebui să divulge informații despre boți în instanță”, a scris miliardarul.

Elon Musk, patronul Tesla şi SpaceX, a anunțat vinerea trecută că se retrage din acordul de cumpărare a Twitter, invocând lipsa de informații despre numărul de conturi false de pe platformă. Avocatul său a declarat că acest lucru a plasat Twitter „într-o încălcare materială a mai multor prevederi” din acordul inițial.

Twitter a reacționat ulterior, precizând că „va întreprinde acțiuni legale pentru a pune în aplicare acordul de fuziune”.

Potrivit înțelegerii, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri