Mii de americani au semnat petiția pentru vânzarea unui stat al SUA către Canada, pentru 1 trilion de dolari

Data publicării:
harta sua
Foto: Shutterstock

Peste 9.000 de persoane au semnat o petiţie online prin care cer Statelor Unite să vândă Canadei statul american Montana în schimbul sumei de un trilion de dolari, aceşti bani urmând a fi folosiţi pentru a reduce datoria naţională, relatează vineri dpa şi newschannel9, citate de Agerpres

harta sua
Foto: Shutterstock

„Avem o datorie prea mare, iar (statul) Montana este inutil”, se arată în textul petiţiei lansate pe Change.org săptămâna trecută. Pentru ca Ottawa să fie de acord, „spuneţi-le că (Montana) are castori sau ceva de genul ăsta", se mai arată în descrierea petiţiei.

„Voi economisi bani cu mutatul în Canada”, a scris unul dintre susţinătorii petiţiei.

„Sunt un locuitor al Montanei care se va alătura cu bucurie Canadei. Statele Unite sunt o mizerie şi POTUS este o jenă”, a spus un altul, referindu-se la preşedintele Donald Trump.

„Locuiesc în Montana. Vreau să trăiesc în Canada, dar nu vreau să mă mut”, a spus un altul dornic să devină canadian.

Şi canadienii au părut încântaţi de idee. „Sunt canadian şi vă primim cu bucurie”, a spus unul dintre ei.

Publicaţia Great Falls Tribune din Montana, care a relatat prima despre petiţie, a avut la rândul său câteva întrebări: „Montana se va numi tot Montana sau Southern Alberta? Mai bine Saskatchewan? (provincie în centrul Canadei)" şi „Cei din Montana îşi vor putea păstra armele?".

În timp ce petiţia primeşte tot mai multe semnături şi comentarii, ea nu ar avea prea mare efect asupra datoriei naţionale, chiar dacă acest lucru ar deveni realizabil. În prezent, datoria Statelor Unite se ridică la 22 trilioane de dolari, a informat joi CNBC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri