Sari la conținut

Mitt Romney și-a schimbat părerea despre Donald Trump

Shimbare de poziţie a fostului candidat la Casa Albă Mitt Romney, în legătură cu preşedintele ales Donald Trump. Cei doi au luat cina aseară la restauratul hotelului Trump din New York. Li s-a alăturat şi viitorul secretar general al Casei Albe. A fost cea de-a doua întâlnire a preşedintelui ales cu Mitt Romney, în condiţiile în care acesta este printre cei vehiculaţi pentru funcţia de şef al diplomaţiei americane. Deşi îl numise în campania electorală „prefăcut" şi „escroc", după întâlnirea de aseară, Mitt Romney a vorbit despre preşedintele ales în cu totul alţi termeni.

„Ceea ce am văzut în aceste discuţii pe care le-am avut cu preşedintele ales Trump, ceea ce am văzut în discursul său din noaptea victoriei şi oamenii pe care i-a selectat pentru echipa de tranziţie, toate aceste lucruri îmi dau tot mai multă speranţă că preşedintele ales Trump este persoana care ne poate conduce spre un viitor mai bun”, a declarat Mitt Romney.

De când Trump a început să îl ia în calcul serios pe Romney ca posibil secretar de Stat, o parte dintre membrii echipei preşedintelui-ales, în frunte cu Kellyanne Conway, consilieră a lui Trump, şi-au exprimat îndoiala în legătură cu includerea în administraţie a fostului critic. Ei îl susţin pe fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani, un aliat vechi al lui Trump, pentru conducerea diplomaţiei, relatează News.ro.

Conway a avertizat că susţinătorii lui Trump se vor simţi “trădaţi”, dacă va fi ales Romney.

Cu toate acestea, omul de afaceri new-yorkez l-a menţinut pe Romney în cursă, iar o sursă republicană apropiată echipei de tranziţie a declarat că Priebus a făcut lobby pentru guvernatorul de Massachusetts.