Sari la conținut

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a demisionat din cauza unui bancher, prieten cu Trump

Sean Spicer a demisionat vineri seară din poziţia de purtător de cuvânt al administraţiei preşedintelui Donald Trump, în semn de protest faţă de înlocuirea directorului de comunicare de la Casa Albă, transmite BBC.

Spicer s-a declarat nemulţumit, după ce preşedintele american l-a desemnat pe bancherul Anthony Scaramucci de pe Wall Street pentru a conduce departamentul de comunicare de la Casa Albă. 

Însă, responsabilităţile directorului de comunicare erau deja parţial îndeplinite de către Sean Spicer, care a avut un mandat extrem de controversat ca purtător de cuvânt al administraţiei prezidenţiale, în timpul căruia a ajuns să interzică prezenţa camerelor video la conferinţele de presă de la Casa Albă.

Totuşi, Sean Spicer aducea ratinguri importante pentru televiziunile americane, care atrăgeau atenţia asupra declaraţiilor sale contradictorii şi de multe ori nepotrivite cu opiniile exprimate de Donald Trump.

Scaramucci a anunțat că Sarah Huckabee Sanders va deveni noua purtătoare de cuvânt a administraţiei prezidenţiale de la Washington, după demisia neaşteptată a lui Sean Spicer.

Pe aceeași temă