SUA | Companii amendate pentru că au strâns date despre minori

Data publicării:
copii

Trei producători de jucării, inclusiv Mattel, şi proprietarul posturilor de desene animate Nickelodeon au fost amendaţi în Statele Unite, pentru că pe site-urile lor erau instalate programe care colectau date despre vizitatorii minori, relatează BBC News.

copii
Foto: Guliver/GettyImages

Procurorul General din New York a anunţat că cele patru companii au ajuns la o înţelegere cu Parchetul pentru a plăti amenzi totale de 835.000 de dolari.

Compania Mattel a fost amendată cu 250.000 de dolari după ce se pe site-urile sale Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price, Monster High, Ever After High şi Thomas & Friends au fost descoperite programe de înregistrare a datelor personale, scrie News.ro.

Compania Viacom a fost amendată cu 500.000 de dolari, după ce software-uri similare au fost găsite pe site-urile Nick Jr şi Nickelodeon, care includ secţiuni dedicate diverselor seriale de animaţie pe care le difuzează posturile de televiziune, precum Dora Exploratoarea, Spongebob Pantaloni Pătraţi şi Ţestoasele Ninja.

Hasbro a instalat programe de strângere a datelor pe site-ul care promovează gama de jucării Nerf, dar nu a fost amendat.

Jumpstart a fost amendată cu 85.000 de dolari după ce pe site-ul său Neopets a fost găsit atât un program de strângere a datelor, cât şi unul care trimitea date despre vizitatori către Facebook.

Ancheta în acest dosar nu s-a încheiat încă, au anunţat magistraţii.

„În prezent, copiii trăiesc online şi trebuie să păzim internetul aşa cum încercăm să păzim şi străzile”, a subliniat procurorul general Eric Schneiderman.

„Nu vreau să existe un dosar privind vreun copil care să poată fi folosit mai târziu pentru a-l şantaja”, a adăugat el.

Legea americană interzice site-urilor să stocheze date personale despre copiii mai mici de 13 ani, fără permisiunea părinţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri