SUA | Liceenii jurnaliști care și-au făcut directoarea să demisioneze

Data actualizării: Data publicării:
elevi

Directoarea unui liceu din SUA a demisionat după ce elevii care lucrau la ziarul instituției de învățământ au găsit nereguli în CV-ul acesteia.

elevi
Elevii jurnaliști din Kansas / Foto: Emily Smith/Pittsburg High School

Tinerii jurnaliști de la publicația Booster Redux au descoperit că universitate la care directoarea Amy Robertson susținea că și-a luat masteratul și doctoratul nu era acreditată și nu avea nici măcar sediu, informează Washington Post.

Respectiva universitate era, de fapt, o fabrică de diplome, iar directoarea Pittsburg High School s-a încurcat în explicații. Mai întâi a susținut că și-a luat diplomele înainte ca universității să îi fie retrasă acreditarea de către Departamentul Educației, însă, în cele din urmă, a decis să demisioneze.

Liceeni au fost felicitați de presa americană, inclusiv de Todd Wallack, reporter în celebra echipă Spotlight, de la cotidianul Boston Globe. „Excelentă muncă de investigație a jurnaliștilor liceeni”, a scris Wallack pe Twitter.

A fost extraordinar să aflăm că acești membri respectați ai comunității de jurnaliști ne susțin”, a spus Connor Balthazor, unul dintre cei șase autori ai investigației în urma căreia directoarea a demisionat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri