Sari la conținut

Trump, gata de dialog cu Coreea de Nord

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat luni că SUA sunt pregătite de dialog cu regimul nord-coreean, dar numai „dacă sunt întrunite condiţiile impuse”, relatează Agerpres.

Trump Returns to the White House

Donald Trump / FOTO: Gulliver/Getty Images

„Am fost foarte duri cu ei astfel încât, pentru prima dată, doresc să vorbească cu noi şi vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat preşedintele în cursul unei reuniuni cu guvernatorii statelor federale la Washington.

Preşedinţia sud-coreeană a anunţat duminică că regimul de la Phenian este „dispus” să discute cu SUA după o întâlnire cu delegaţia nord-coreeană în cursul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Delegaţia nord-coreeană „a convenit că negocierile intercoreene şi relaţiile Coreei de Nord cu Statele Unite ar trebui să se îmbunătăţească”, se arată într-un comunicat difuzat de Seul.

Acest gest de deschidere survine la numai câteva zile de la impunerea de noi sancţiuni Phenianului de către Washington.

Donald Trump a anunţat vineri „cele mai grele sancţiuni impuse vreodată unei ţări”, dezvăluind noi măsuri destinate să forţeze Coreea de Nord să pună capăt programelor sale nuclear şi balistic.

Phenianul a calificat duminică aceste noi restricţii drept „un act de război”.