Sari la conținut

Trump îl acuză pe Obama că l-a interceptat înainte de alegeri

Donald Trump acuză administraţia Obama că a interceptat comunicaţii în birourile sale de din Trump Tower, la New York, înainte de alegerile de anul trecut, relatează The Guardian.

mesaje d trump

Preşedintele Statelor Unite a scris pe Twitter, la ora locală 5:35 (12:35, ora României): „Teribil! Tocmai am descoperit că Obama m-a «interceptat» în Trump Tower chiar înainte de victorie. Nu s-a găsit nimic. Asta este mccarthism!”

Mesajul a fost postat sâmbătă dimineaţa, foarte devreme, într-o serie de anunţuri pe pagina de Twitter a preşedintelui, notează News.ro.

El a depus, de asemenea, eforturi pentru a-l apăra pe Jeff Sessions, în contextul în care secretarul său al Justiţiei este criticat extrem de dur din cauza unor întâlniri cu ambasadorul rus la Washington Serghei Kisliak în timpul campaniei în vederea alegerilor prezidenţiale de la 8 noiembrie 2016.

„Prima întâlnire pe care Jeff Sessions a avut-o cu ambasadorul rus a fost stabilită de adminsitraţia Obama în cadrul unui program educativ pentru 100 de ambasadori”, a scris Trump. „Proaspăt lansat: acelaşi ambasador rus care s-a întâlnit cu Sessions l-a vizitat pe Obama la Casa Albă de 22 de ori, iar de patru ori numai anul trecut”, a adăugat el.

Trump nu oferă nicio altă informaţie pentru a-şi susţine acuzaţia potrivit căreia Obama a „interceptat” Trump Tower şi era neclar pe ce informaţii îşi bazează trump acuzaţiile.