Trump îl invită pe Putin la Casa Albă. Şeful serviciilor de informaţii habar nu avea

Data actualizării: Data publicării:
putin_trump_kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a cerut consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, să îl invite la Washington pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-un mesaj postat pe reţeaua Twitter, informează Agerpres, care preia o știre a agenției Reuters.

putin_trump_kremlin.ru
Foto: kremlin.ru



„Preşedintele Trump i-a cerut lui @Ambjohnbolton să îl invite pe preşedintele Putin la Washington, la toamnă, iar aceste discuţii au deja loc”, a scris Sanders.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vizita ar putea avea loc în această toamnă.

Trump afirmase, cu câteva ore mai devreme, că aşteaptă cu nerăbdare a doua întâlnire cu Putin. Despre prima, care a avut loc luni, la Helsinki, preşedintele american a afirmat că "a fost un mare succes, mai puţin pentru adevăratul duşman al poporului, Media de Fake News (ştiri false - n. red.)". Tot prin intermediul Twitter, preşedintele american a afirmat că el şi omologul său rus ar urma să pună în aplicare "o parte din numeroasele lucruri pe care le-am discutat, între care oprirea terorismului, securitate pentru Israel, proliferarea nucleară, atacurile informatice, comerţul, Ucraina, pacea din Orientul Mijlociu, Coreea de Nord şi altele".

Anunțul făcut de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a luat însă prin surprindere pe toată lumea, inclusiv pe directorul național al serviciilor de informații, Dan Coats, care a aflat vestea în timp ce participa la un eveniment televizat. Deocamdată, Kremlinul nu a reacționat, dar dacă ar accepta, ar fi pentru prima dată când Vladimir Putin ar fi primit la Casa Albă într-o vizită de stat. Ultima vizită de stat a unui lider rus la Washington datează din perioada președinției lui Bill Clinton și a fost Boris Elțîn. Vladimir Putin și Dmitri Medvedev (când a fost președinte) au mai fost oaspeții Casei Albe, dar nu erau într-o vizită oficială de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri