Trump, în prima conferință de presă după lansarea investigației din Congres pentru abuz de putere: E o glumă! Destituire pentru asta?!

Data actualizării: Data publicării:
donald trump
Foto: Guliver/Getty Images

Președintele Donald Trump a venit în fața presei la o zi după ce democrații din Congresul american au lansat o investigație pentru abuz de putere care să ducă la o eventuală destituire a sa. Șeful Casei Albe și-a negat orice vinovăție și a transformat totul într-un atac la adresa adversarilor politici.

„E o glumă! Procedură de destituire (impeachment) pentru asta?! Când ai o întâlnire nemaipomenită sau o convorbire excelentă? Cred că ar trebui să cereți și stenograma de la prima convorbire. A fost minunată, a fost doar o conversație perfectă”, a spus Donald Trump.

Tot scandalul a început după ce un avertizor de integritate din cadrul serviciilor americane de informații a dezvăluit conținutul nepotrivit al unei convorbiri telefonice purtate de președintele american cu noul președinte al Ucrainei. În respectiva conversație telefonică, Donald Trump ar fi făcut presiuni asupra lui Volodimir Zelenski pentru ca procurorul general al Ucrainei să deschidă o anchetă în privința acțiunilor lui Hunter Biden. Acesta din urmă este fiul lui Joe Biden, fostul vicepreședinte democrat și principalul rival al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale de anul viitor. Hunter Biden a venit la conducerea unei companii energetice din Ucraina în perioada în care tatăl său era nr. 2 la Casa Albă.

Donald Trump a explicat de ce a autorizat publicarea stenogramei celei de-a doua convorbiri avute cu Volodimir Zelenski: „Am aflat despre acel fake news și m-am gândit că e mai bine. Acum voi publica și prima convorbire, dacă este important pentru voi”, le-a spus Trump jurnaliștilor. 

A promis transparență, dar a spus că și-ar dori-o și din partea lui Joe Biden și a fiului lui, Hunter, în ceea ce priveşte „milioanele de dolari care au fost scoase rapid şi uşor din Ucraina şi China când (Joe Biden) era vicepreşedinte”.

Întrebat ce ar fi avut de zis dacă ar fi descoperit că fostul președinte Barack Obama i-ar fi cerut unui lider străin informații despre el în timpul campaniei prezidențiale, Donald Trump și-a început răspunsul enumerând câteva cărți. „Au făcut atât rău țării și niciun alt președinte nu a avut de trecut prin ce am trecut eu!”, a spus el. „Nu am făcut nimic. Nu a fost niciun târg”, a declarat Donald Trump.

El și-a reluat acuzele la adresa liderilor democrați din Congres, Nancy Pelosi (Camera Reprezentanților) și Chuck Schumer (Senat) și a vorbit din nou despre o „vânătoare de vrăjitoare” pe care ar fi declanșat-o pentru că „nu îi pot bate pe republicani în alegeri”. El a criticat gestul oponenților politici de a deschide această procedură de impeachment tocmai în timpul Adunării Generale a ONU, când avea întâlniri cu alți lideri din străinătate. „Iar democrații au pus la cale această farsă tocmai în timpul săptămânii de la ONU. A fost perfect”, a declarat Trump ironic, acuzându-i că în felul acesta au distras atenția de la „realizările extraordinare” în care este implicată America.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Detalii tulburătoare despre trecutul doctoriței din Brăila ies la iveală. Legături dubioase cu mafia...
Digi FM
Incident la o nuntă din judeţul Iaşi. Interpreta Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit cu palma un alt...
Pro FM
Primele imagini cu Celine Dion la Paris. Artista ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Oimpice
Film Now
A fost dezvăluită cauza morții iubitei lui Clint Eastwood. Christina Sanders și-a pierdut viața la 61 de ani
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i...
Newsweek
VIDEO Un Su-27 al Rusiei a urmărit trei avioane britanice deasupra Mării Negre, aproape de România
Digi FM
O femeie de 38 de ani a născut un bebeluș cu patru mâini, patru picioare și două fețe. Cum explică medicii...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
VIDEO O balenă sare direct pe o barcă și o răstoarnă. Cei doi pescari aflați la bord au scăpat teferi: "Un...
Film Now
TRAILER oficial și noi imagini din Joker 2. Joaquin Phoenix, extrem de slab, Lady Gaga, total implicată în...
Bile loto
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Joi, 25 iulie 2024, peste 3,34 de milioane de euro sunt în joc la...