Trump, obligat să plătească 355 de milioane de dolari în procesul de fraudă financiară și 3 ani interzis la afaceri în New York

Data actualizării: Data publicării:
trump face declaratii
Donald Trump trebuie să plătească penalități de 354,9 milioane de dolari în dosarul în care este acuzat că și-a supraevaluat fraudulos averea netă. Foto: Profimedia

Donald Trump trebuie să plătească penalități de 354,9 milioane de dolari în dosarul în care este acuzat că și-a supraevaluat fraudulos averea netă, cu scopul de a-și înșela creditorii. Decizia a fost anunțată vineri un judecător din New York, relatează Reuters.

De asemenea, judecătorul Arthur Engoron i-a interzis lui Trump să mai facă afaceri în New York timp de trei ani.

Judecătorul a renunțat la hotărârea anterioară, din septembrie, prin care ordona „dizolvarea” principalelor companii din imperiul imobiliar al lui Trump, spunând că acest lucru nu mai este necesar, deoarece va numi un observator independent și un director de conformitate pentru a supraveghea afacerile lui Trump.

Procurorul general din New York, Letitia James, l-a acuzat pe Trump că și-a supraevaluat averea netă cu 3,6 miliarde de dolari pe an, timp de un deceniu, pentru a păcăli bancherii să-i ofere condiții de împrumut mai bune.

Trump a negat faptele și a spus despre caz că este o vendetă politică a lui James, un ales democrat.

Avocata lui Trump a anunțat că va face apel la decizia de vineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri