Trump trece la amenințări: Cine face afaceri cu Iranul nu va face afaceri cu SUA

Data publicării:
President Trump Meets With Members Of Congress In The White House Cabinet Room
Foto: Guliver/Getty Images

Președintele Donald Trump transmite un avertisment dur celor care fac afaceri cu Iranul, după ce sancțiunile americane impuse unilateral Teheranului au intrat în vigoare marți dimineață

President Trump Meets With Members Of Congress In The White House Cabinet Room
Foto: Guliver/Getty Images

„Oricine face afaceri cu Iranul NU va face afaceri cu Statele Unite”, a scris Donald Trump pe Twitter. 

Unele dintre sancțiunile americane împotriva Iranului au reintrat în vigoare, în timp ce alte altele, mai dure, care țintesc exporturile de petrol vor intra în vigoare în noiembrie. Nu au trecut nici trei ani de când au fost ridicate, în urma unui acord între Teheran şi marile puteri, care prevedea sistarea programului nuclear al Republicii Islamice.

Primul val de măsuri vizează industria auto, comerţul cu aur şi alte metale. Peste alte trei luni, vor fi activate sancţiuni pentru sectorul energetic şi pentru băncile iraniene. Deşi s-a retras din înţelegere, preşedintele Donald Trump s-a declarat luni deschis uneia noi cu regimul iranian. Teheranul a respins oferta, pe care o consideră lipsită de onestitate. În plus, președintele Iranului a acuzat un „război psihologic” care vizează să-i debine pe iranieni.

Între timp, Uniunea Europeană, care păstrează acordul şi vrea să continue comerţul cu Iranul, a anunţat măsuri pentru protejarea companiilor europene.

Or, tweet-ul pe care președintele Donald Trump l-a transmis marți dimineața pare să-i vizeze exact pe europeni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri