Uraganul Michael a atins Florida. Ar putea deveni cel mai devastator din ultimii 100 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Uraganul Michael a ajuns pe continent, în apropiere de Panama City, Florida.
Uraganul Michael a ajuns pe continent, în apropiere de Panama City, Florida.

Autorităţile din Florida au emis un avertisment miercuri, în care au spus că Michael, o furtună tropicală de categoria 4 care s-a format în Golful Mexic, ar putea deveni cel mai devastator uragan din ultimii 100 de ani care loveşte partea nordică a acestui stat american, informează Agerpres.

uraganul michael florida sua
Uraganul Michael a ajuns pe continent, în apropiere de Panama City, Florida.

Guvernatorul statului Florida şi reprezentanţii National Hurricane Center (NHC) au spus că vânturile puternice, ploile abundente şi valurile cu înălţimi de peste trei metri generate de acest uragan ar putea provoca apariţia unor condiţii meteorologice extreme, ce ar putea să pună în pericol vieţile rezidenţilor.

„Din păcate, uraganul Michael este un uragan de cel mai grav tip. Nu doar Florida, ci şi Georgia trebuie să se pregătească pentru întreruperi ale alimentării cu electricitate care vor dura mai multe săptămâni, în perioada în care acest front atmosferic îşi continuă deplasarea”, a declarat Brock Long, directorul Federal Emergency Management Agency, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Uraganul Michael a crescut în intensitate noaptea trecută şi a ajuns pe continent, în apropiere de Panama City, Florida, miercuri după-amiază,  potrivit BBC.

Guvernatorul Rick Scott a spus că Michael ar putea deveni cel mai devastator uragan care a atins vreodată coasta vestică a Floridei din Golful Mexic. Guvernatorul american a mobilizat 2.500 de membri ai Gărzii Naţionale, iar peste 1.000 de muncitori ai companiilor de utilităţi au fost plasaţi în regim de aşteptare pentru a repara liniile de electricitate ce vor fi doborâte de acest uragan.

Oficialii americani au avertizat şi asupra faptului că rezidenţii care au refuzat să fie evacuaţi au ratat ocazia de a părăsi zona şi i-au sfătuit să se deplaseze spre adăposturi sau spre regiuni mai înalte.

Preşedintele Donald Trump are programată miercuri o întâlnire cu Brock Long şi cu directorul Departamentului de Securitate Internă, a anunţat biroul de presă de la Casa Albă.

Uraganul Michael generează deja vânturi cu viteze ce au atins 230 de kilometri pe oră şi a fost plasat în categoria 4. Un val de ploi abundente, reprezentând extremitatea uraganului şi aflat la o distanţă de 320 de kilometri faţă de ochiul uraganului, s-a abătut deja asupra regiunilor de coastă ale statului Florida. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri