Submarinul dispărut în Atlantic, care ducea turiști la epava Titanicului, mai are între 70 și 96 de ore de oxigen

Data publicării:
epava titanicului
Submarinul dispărut, care ducea turiști la epava Titanicului, mai are între 70 și 96 de ore de oxigen, a estimat luni după-amiază Garda de Coastă americană. FOTO: Profimedia Images

Submarinul dispărut, care ducea turiști la epava Titanicului, mai are între 70 și 96 de ore de oxigen, a estimat luni după-amiază Garda de Coastă americană, potrivit Insider.

„Am înțeles că exista o capacitate de urgență de 96 de ore din partea operatorului. Și astfel, anticipăm că există undeva între 70 și toate cele 96 de ore disponibile în acest moment”, a declarat contraamiralul John Mauger în cadrul unei conferințe de presă la Boston.

Aceste estimări înseamnă că oxigenul din submersibil va rezista cel mai probabil până cel târziu joi după-amiază.

Nava, numită Titan, are o lungime de aproape șapte metri și conține de obicei oxiden pentru o perioadă de patru zile, pentru un echipaj de cinci persoane, inclusiv pilotul.

Titan a dispărut după aproximativ o oră și 45 de minute de la scufundare, care a avut loc duminică, potrivit Pazei de Coastă, ceea ce a determinat o operațiune de căutare și salvare în masă în Atlantic pentru cele cinci persoane aflate la bord.

Mauger a declarat că salvatorii desfășoară un submarin, geamanduri sonar și două avioane de căutare, dar a adăugat că zona este „îndepărtată”, iar acțiunile de căutare sunt dificile.

Căutările se desfășoară la aproximativ 1.400 de kilometri de Cape Cod, la o adâncime de aproximativ patru kilometri, a spus el.

Salvatorii cercetează, de asemenea, suprafața oceanului în cazul în care Titan a reușit să iasă, dar a pierdut cumva comunicațiile cu nava sa principală.

Compania care organizează excursii pe Titan, OceanGate Expeditions, oferă excursii subacvatice pentru a vedea Titanicul scufundat. O expediție tipică de opt zile costă 250.000 de dolari de persoană.

Deoarece Titan este un submersibil - nu un submarin - nu are puterea de a părăsi portul și de a se întoarce singur, fiind nevoie de o navă-mamă care să lanseze și să recupereze nava.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri