Talibanii au torturat și ucis un student pentru că era homosexual. Au trimis apoi familiei filmarea cu execuția

Data publicării:
tanar brunet cu barba
Hamed Sabouri a fost reținut la un punct de control din Kabul, în luna august, apoi a fost torturat timp de trei zile, iar în final a fost împușcat FOTO: fotografie de familie

Un student la medicină afgan a fost răpit, torturat și ucis de talibani, după ce a fost oprit la un punct de control în trafic de către o patrulă. Tânărul este cea mai recentă victimă a unui lung șir de violențe împotriva comunității LGBTQ+ din Afganistan, spun organizațiile pentru drepturile omului.

Familia și partenerul lui Hamed Sabouri spun că acesta a fost reținut la un punct de control din Kabul, în luna august, apoi a fost torturat timp de trei zile, iar în final a fost împușcat. Videoclipul execuției a fost apoi trimis familiei, care între timp a părăsit Afganistanul pentru a fi în siguranță.

„Talibanii l-au ucis pe Hamed, apoi au trimis videoclipul familiei și mie”, a spus Bahar, partenerul lui Hamed Sabouri. „Familia lui Hamed a fugit, iar eu m-am ascuns. Eram îndrăgostiți ca oricare alt cuplu din lume, dar talibanii ne tratează ca pe niște criminali. Mi-au ucis iubirea vieții mele și nu știu cum voi trăi fără el”, a mai spus acesta, potrivit The Guardian.

„Am primit din nou amenințări de la talibani și acum fug. Am mulți prieteni din comunitatea LGBTQ+ aici, în Afganistan, care au fost răpiți și torturați. Am fost arestat de talibani în august 2021 și din nou în mai și iunie anul acesta. Am fost violat, bătut și torturat cu șocuri electrice”, a mai spus el.

Organizațiile pentru drepturile LGBTQ+ din Afganistan spun că violența din ce în ce mai mare i-a determinat pe mulți membri din comunitatea LGBTQ+ să încerce să fugă din țară, în timp ce mii se ascund.

„Cea mai mare teamă pe care o are fiecare persoană LGBTQ+ din Afganistan în acest moment este că va deveni următorul Hamed Sabouri”, a declarat Nemat Sadat, fondatorul grupului pentru drepturile LGBTQ+ Roshaniya.

„Aceasta este situația lor de când talibanii au revenit la putere. Vestea morții brutale a lui Hamed continuă să ne pună sub presiune și nu vom lăsa ca acest eveniment să fie trecut cu vederea. Vom continua să luptăm pentru drepturile afganilor LGBTQ+, pentru a scăpa de execuții și pentru a trăi o viață lungă și fericită într-o țară liberă”, a mai spus Sadat.

Haseeb Sabouri, fratele lui Hamed, a confirmat că familia și-a vândut cele două case din Afganistan și a fugit în Turcia. „Am fugit din Afganistan din cauza amenințărilor și uciderii lui Hamed”, a spus el. „Am fugit pentru că talibanii veneau la noi acasă în fiecare zi să ne hărțuiască și să ne amenințe”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri