Ţările UE au trimis aproape 500 de pompieri pentru a ajuta Grecia în lupta cu incendiile masive de vegetație

Data publicării:
pompieri care intervin in grecia
Statele din Uniunea Europeană susţin Grecia cu aproape 500 de pompieri şi cu şapte avioane trimise în diferite zone ale ţării. FOTO: Profimedia Images

Statele din Uniunea Europeană susţin Grecia cu aproape 500 de pompieri şi cu şapte avioane trimise în diferite zone ale ţării, a anunţat miercuri Comisia Europeană, relatează DPA, potrivit Agerpres.

„Împreună desfăşurăm resursele disponibile pentru a lupta împotriva incendiilor şi a ne proteja cetăţenii şi natura”, a precizat într-un comunicat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Potrivit datelor primite de la observatorul european Copernicus, în acest an în Grecia a ars o suprafaţă mai mare decât media anuală pe termen lung, deşi sezonul de vară fierbinte şi uscat este departe de a se fi încheiat.

Două avioane de stingere a incendiilor au fost trimise şi în Tunisia, potrivit sursei citate.

Ţările din toată lumea pot cere ajutor de la statele membre UE în caz de dezastru, Comisia Europeană coordonând desfăşurarea de echipamente de protecţie civilă şi de experţi.

Drept răspuns la incendiile devastatoare din ultimii ani, UE şi-a ameliorat gradul de pregătire pentru incendiile mari, inclusiv prin poziţionarea preventivă a unor pompieri în zonele de mare risc, notează DPA.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri