„Tata. M-au împușcat. Ajutor”. Mesajul tulburător primit de un tată din Israel de la fiica lui cu care nu mai vorbise de 6 ani

Data actualizării: Data publicării:
un barbat sta langa o tanara aflata pe patul de spital
Neta Portal și tatăl ei, Shimon Portal FOTO: Facebook

După divorțul părinților ei de acum 6 ani, Neta Portal, o tânără de 22 de ani, din Israel, nu a mai vorbit cu tatăl ei. Însă atunci când casa ei din Kfar Aza a fost atacată de Hamas și a fost împușcată de 6 ori, prima persoană la care s-a gândit Neta a fost tatăl ei și a știut că doar el o poate salva.

Shimon Portal este polițist și era deja în mijlocul unui schimb de focuri în orașul Sderot, aflat în apropiere, când a primit un prim mesaj tulburător de la fiica sa: „Sunt aproape (luptătorii Hamas - n.n.) ”. Șocat, tatăl i-a răspuns: „Încuie ușile. Te rog./ Răspunde. Te rog”.

Dar răspunsul s-a lăsat așteptat, pentru că teroriștii Hamas își începuseră deja masacrul în kibbutzul Kfar Aza.

Aflată acum într-un spital din Tel Aviv, Neta este în afara oricărui pericol și și-a povestit experința traumatizantă pentru jurnaliștii BBC. Medicii i-au scos gloanțele - 5 din piciorul stâng și unul din cel drept.

Tânăra își amintește cu groază că a leșinat atunci când luptătorii Hamas au năvălit în adăpostul în care se afla și au deschis focul.

„Împușcau oameni. Împușcau copiii. Și oamenii strigau: Te rog, nu, te rog nu. Am făcut eforturi să mă trezesc, pentru că nu voiam să mor”, spune tremurând Neta, avându-l alături pe iubitul ei, Santiago.

Cei doi se aflau de patru luni în Kfar Aza, care pentru ei este „cel mai frumos loc de pe pământ”.

Neta povestește în continuare: „Santi (Santiago - n.n.) mi-a spus: Neta, te rog deschide fereastra și sari. Am început să deschid geamul și am văzut (afară - n.n.) 10 sau 15 teroriști”.

„Stăteau pe o mașină cu o mitralieră mare, fumau și râdeau de parcă ar fi fost în vacanță”, continuă ea.

Neta spune că le-a fost frică să sară afară, dar când un atacator a aruncat o grenadă în adăpost, Santi a apucat-o de mână și au sărit împreună pe fereastră.

Când i-au văzut, teroriștii au început să tragă în ei. Neta a fost lovită de mai multe gloanțe în picior și în mână. Dar iubitul ei i-a strigat: „Te rog ridică-te și fugi. Dacă nu te ridici, vom muri. O să murim”.

Santiago a reușit să o ducă într-un loc mai sigur, la două străzi distanță, unde s-au ascuns sub o grămadă mare de gunoaie.

Santiago și-a folosit cămașa pentru a încerca să-i oprească Netei hemoragia de la picioare. În acest timp, ea a reușit să-i trimită un alt mesaj tatălui ei: „Tată, m-au împușcat. Ajutor”. Răspunsul a venit imediat: „Vin acum”.

Din spital de lânga fiica lui, Shimon Portal spune cum s-a simțit când a primit mesajele de fiica lui: „Inima mi s-a oprit. Creierul a început să lucreze. Eram înnebunit.”

Shimon Portal a ajuns în Kfar Aza cu o mașină de poliție nemarcată. Luptătorii Hamas au deschis focul asupra lui și el a răspuns. A dat înapoi în timp ce gloanțele i-au ciuruit mașina și a reușit să plece. După ce și-a regăsit calmul, a făcut o a doua încercare de a-și salva fiica. De data aceasta zona era liberă, pentru că teroriștii intraseră în case, și a început să o strige pe Neta.

„Trei copii au fugit spre mașina mea, pentru că mă auziseră strigând în ebraică. Am deschis ușa din față și au început să urce , dar doi teroriști au ieșit din case și au tras în noi”, povestește Shimon, care spune că a reușit să fugă împreună cu cei trei copii.

Bărbatul nu știa unde locuiește fiica lui, dar s-a îndreptat spre locul indicat de ea. A găsit-o în scurt timp. Împreună cu Santiago, și el împușcat în picior, a urcat-o pe Neta pe bancheta din spate, apoi a plecat spre cel mai apropiat spital.

Astfel, în miezul unuia dintre cele mai îngrozitoare atacuri cu care s-a confruntat Israelul, tatăl și fiica s-au regăsit.

Shimon este fericit că și-a recuperat și salvat fiica.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...