„Tata. M-au împușcat. Ajutor”. Mesajul tulburător primit de un tată din Israel de la fiica lui cu care nu mai vorbise de 6 ani

Data actualizării: Data publicării:
un barbat sta langa o tanara aflata pe patul de spital
Neta Portal și tatăl ei, Shimon Portal FOTO: Facebook

După divorțul părinților ei de acum 6 ani, Neta Portal, o tânără de 22 de ani, din Israel, nu a mai vorbit cu tatăl ei. Însă atunci când casa ei din Kfar Aza a fost atacată de Hamas și a fost împușcată de 6 ori, prima persoană la care s-a gândit Neta a fost tatăl ei și a știut că doar el o poate salva.

Shimon Portal este polițist și era deja în mijlocul unui schimb de focuri în orașul Sderot, aflat în apropiere, când a primit un prim mesaj tulburător de la fiica sa: „Sunt aproape (luptătorii Hamas - n.n.) ”. Șocat, tatăl i-a răspuns: „Încuie ușile. Te rog./ Răspunde. Te rog”.

Dar răspunsul s-a lăsat așteptat, pentru că teroriștii Hamas își începuseră deja masacrul în kibbutzul Kfar Aza.

Aflată acum într-un spital din Tel Aviv, Neta este în afara oricărui pericol și și-a povestit experința traumatizantă pentru jurnaliștii BBC. Medicii i-au scos gloanțele - 5 din piciorul stâng și unul din cel drept.

Tânăra își amintește cu groază că a leșinat atunci când luptătorii Hamas au năvălit în adăpostul în care se afla și au deschis focul.

„Împușcau oameni. Împușcau copiii. Și oamenii strigau: Te rog, nu, te rog nu. Am făcut eforturi să mă trezesc, pentru că nu voiam să mor”, spune tremurând Neta, avându-l alături pe iubitul ei, Santiago.

Cei doi se aflau de patru luni în Kfar Aza, care pentru ei este „cel mai frumos loc de pe pământ”.

Neta povestește în continuare: „Santi (Santiago - n.n.) mi-a spus: Neta, te rog deschide fereastra și sari. Am început să deschid geamul și am văzut (afară - n.n.) 10 sau 15 teroriști”.

„Stăteau pe o mașină cu o mitralieră mare, fumau și râdeau de parcă ar fi fost în vacanță”, continuă ea.

Neta spune că le-a fost frică să sară afară, dar când un atacator a aruncat o grenadă în adăpost, Santi a apucat-o de mână și au sărit împreună pe fereastră.

Când i-au văzut, teroriștii au început să tragă în ei. Neta a fost lovită de mai multe gloanțe în picior și în mână. Dar iubitul ei i-a strigat: „Te rog ridică-te și fugi. Dacă nu te ridici, vom muri. O să murim”.

Santiago a reușit să o ducă într-un loc mai sigur, la două străzi distanță, unde s-au ascuns sub o grămadă mare de gunoaie.

Santiago și-a folosit cămașa pentru a încerca să-i oprească Netei hemoragia de la picioare. În acest timp, ea a reușit să-i trimită un alt mesaj tatălui ei: „Tată, m-au împușcat. Ajutor”. Răspunsul a venit imediat: „Vin acum”.

Din spital de lânga fiica lui, Shimon Portal spune cum s-a simțit când a primit mesajele de fiica lui: „Inima mi s-a oprit. Creierul a început să lucreze. Eram înnebunit.”

Shimon Portal a ajuns în Kfar Aza cu o mașină de poliție nemarcată. Luptătorii Hamas au deschis focul asupra lui și el a răspuns. A dat înapoi în timp ce gloanțele i-au ciuruit mașina și a reușit să plece. După ce și-a regăsit calmul, a făcut o a doua încercare de a-și salva fiica. De data aceasta zona era liberă, pentru că teroriștii intraseră în case, și a început să o strige pe Neta.

„Trei copii au fugit spre mașina mea, pentru că mă auziseră strigând în ebraică. Am deschis ușa din față și au început să urce , dar doi teroriști au ieșit din case și au tras în noi”, povestește Shimon, care spune că a reușit să fugă împreună cu cei trei copii.

Bărbatul nu știa unde locuiește fiica lui, dar s-a îndreptat spre locul indicat de ea. A găsit-o în scurt timp. Împreună cu Santiago, și el împușcat în picior, a urcat-o pe Neta pe bancheta din spate, apoi a plecat spre cel mai apropiat spital.

Astfel, în miezul unuia dintre cele mai îngrozitoare atacuri cu care s-a confruntat Israelul, tatăl și fiica s-au regăsit.

Shimon este fericit că și-a recuperat și salvat fiica.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri