Tensiunile din Israel și Gaza s-au răspândit și în Cisiordania. Zece palestinieni au murit în confruntări cu forțele israeliene

Data actualizării: Data publicării:
Protestatari palestinieni se luptă cu forțele israeliene
Protestatari palestinieni, în confruntări cu forțele israeliene, în Cisiordania, în apropiere de Beit El și Ramallah. Foto: Profimedia Images

Confruntările violente dintre trupele israeliene și palestinieni s-au răspândit și în Cisiordania, după mai multe zile de ostilități în Fâșia Gaza, relatează BBC.

Cel puțin 10 palestinieni au murit după conflictele din Cisiordania, iar sute au fost răniți. Trupele israeliene au folosit gaz lacrimogen, gloanțe de cauciuc dar și muniție de război, în timp ce palestinienii au aruncat cu bombe incendiare.

Confruntările din Cisiordania marchează lărgirea conflictului și celor mai extinse violențe în această regiune din ultimii ani.

Vineri, proteste ample au început în mai multe orașe din Cisiordania, iar situația a degenerat rapid în confruntări între soldați israelieni și palestinieni. Între timp, proteste au apărut și în apropierea granițelor cu Iordania și Libanul, în sprijinul palestinienilor.

Conflictul a început luni și a urmat unor săptămâni de creștere a tensiunilor în Ierusalimul de est. Tensiunile în creștere au culminat cu confruntări la locurile sfinte venerate de evrei și musulmani deopotrivă. Ulterior, Hamas a lansat rachete pentru a avertiza Israelul să se retragă din zonă, fapt ce a declanșat represaliile.

Cel puțin 132 de oameni au fost uciși în Gaza și opt în Israel, de la începutul ostilităților.

Armata Israeliană a anunțat că a efectuat o operațiune pe timpul nopții pentru distrugerea unei rețele de tuneluri ale Hamas în Gaza, însă că trupele sale nu au pătruns în Gaza. De asemenea, a adăugat că de joi seară și până vineri dimineață, 220 de proiectile au fost lansate din Fâșia Gaza.

Citiți și: Imagini dezolante în Gaza după bombardamente. Musulmanii au sărbătorit încheierea Ramadanului, rugându-se printre ruine

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri