Toate lămpile stradale din capitala Noii Zeelande riscă să se prăbușească și trebuie înlocuite

Data actualizării: Data publicării:
lampa stradala
Imagine ilustrativă. Sursa foto: Profimedia Images

Toate lămpile stradale din Wellington, capitala Noii Zeelande, sunt în pericol de prăbușire și trebuie înlocuite, scrie The Guardian.

Totul a început după ce o lampă s-a slăbit la îmbinare, a început să se balanseze și apoi a căzut. O lampă stradală precum cele din Wellington cântărește 11,2 kilograme și ele sunt montate pe stâlpi de câțiva metri înălțime.

Inițial, a fost o lampă cu probleme, însă apoi problema s-a răspândit, iar cetățenii și presa au început să reclame problema autorităților. Cele câteva lămpi cu probleme au devenit 100, iar apoi 1000, pentru ca apoi numărul acestora să ajungă la 17.000. Astfel, toate lămpile stradale din capitala Noii Zeelande riscă să se prăbușească la pământ. De vină pentru această situație este o problemă de îmbinare.

Consiliul Local din Wellington a anunțat miercuri că toate lămpile stradale din oraș suferă de această problemă de îmbinare și a cerut cetățenilor să reclame dacă observă o lampă nesigură.

Până acum, nu au existat victime, însă lămpile de 11 kilograme sunt periculoase dacă se prăbușesc de la înălțime.

"Cred că pot spune că ai fi grav rănit sau ucis", a declarat consilierul Richard MacLean pentru The Guardian în februarie.

Componenta problematică este un adaptor fabricat dintr-un aliaj de aluminiu prin care lămpile LED sunt atașate de stâlpi. Consiliul Local a anunțat că adaptorii "nu sunt potriviți pentru Wellington, unde vântul bate tare, iar lămpile se pot balansa sau, în cel mai rău caz, se pot prăbuși la pământ".

Până acum, 17 lămpi stradale s-au prăbușit în Wellington în ultimii 4 ani, dar cetățenii au reclamat 161 de lămpi slăbite în suport în ultimele luni. Primarul Tory Whanau a spus că situația prezintă "un risc evident și inaceptabil".

Autoritățile locale din Wellington au reușit să schimbe doar 600 de lămpi de la apariția problemei. Costul operațiunii se ridică la 6 milioane de dolari și se încearcă obținerea de fonduri de la guvern.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri