Tokyo cere Chinei să înceteze să le mai facă teste anale pentru Covid-19 cetățenilor japonezi

Data publicării:
o cercetătoare analizeaza probe de laborator
Unele orașe chineze folosesc probe luate din anus pentru a detecta posibila infectare cu coronavirus. FOTO: Profimedia Images

Tokyo a cerut Chinei să înceteze să le mai facă teste anale pentru depistarea Covid-19 cetățenilor japonezi deoarece această procedură provoacă suferințe psihologice, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului din Japonia, transmite Reuters.

Pentru că nu au primit încă niciun răspuns din partea Chinei că va schimba procedura de testare, guvernul nipon va continua să solicite acest lucru, a afirmat un oficial al guvernului, Katsunobu Kato.

„Unii japonezi au anunțat ambasada noastră din China că li s-au aplicat teste anale, ceea ce le-a provocat suferințe psihologice mari”, a declarat Kato într-o conferință de presă.

Nu se știe câți cetățeni japonezi au fost supuși acestei proceduri până acum.

Unele orașe chineze folosesc probe luate din anus pentru a detecta posibila infectare cu coronavirus, în condițiile în care China amplifică amploarea testării pentru a se asigura că niciun purtător de Sars-Cov-2 nu este ratat.

Recent, ministerul de externe chinez a negat că unor diplomați americani din țară li s-a cerut să facă teste anale pentru Covid-19, după ce în media au apărut articole potrivit cărora unii s-ar fi plâns în privința procedurii.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri