Tragedia din Kansas City, soldată cu un mort și 22 de răniți, a pornit de la o ceartă. Momentul în care un suspect e prins de mulțime

Data actualizării: Data publicării:
Atac armat în Kansas City.
Atac armat în Kansas City. Foto: Profimedia

Atacul armat din Kansas City, soldat cu un mort şi 22 de răniţi la parada echipei Chiefs, învingătoare în Super Bowl, a pornit de la un „diferend între mai multe persoane”, potrivit poliției.

„Informaţiile preliminare ale anchetei arată că nu există nicio legătură cu terorismul sau un extremism naţional violent”, anunţă şefa Poliţiei din Kansas City, Stacey Graves, relatează News.ro.

„Avem indivizi reţinuţi, dintre care doi sunt minori”, precizează şefa poliţiei, care a anunţat miercuri trei arestări.

Zeci de mii de oameni sărbătoreau echipa de fotbal american Chiefs din Kansas City, defilând pe străzile oraşului în urma victoriei de duminică în Super Bowl, în momentul în care au izbucnit focuri de armă în parcarea Gării Union Station, către sfârşitul petrecerii.

O persoană a murit, iar alte 22 au fost rănite în acest atac armat, la sfârşitul paradei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lisa Lopez, o animatoare de radio, a cărei moarte a fost anunţată de postul de radio la care lucra miercuri, avea 43 de ani.

Opt dintre răniţi se află în stare critică, şapte se află în stare gravă, iar şase au răni uşoare, a anunţat joi şeful pompierilor din oraş, Ross Grundyson.

Peste jumătate dintre răniţi sunt în vârstă de până la 18 ani.

Spitalul Children's Mercy a anunţat că a tratat 12 pacienţi, inclusiv 11 copii cu vârste cuprinde între şase şi 15 ani.

„Nouă dintre copii au fost răniţi prin împuşcare”, a anunţat într-un comunicat un purtător de cuvânt al spitalului, care precizează că medicii se aşteaptă ca toate victimele să se refacă.

Nouă dintre pacienţi au fost externaţi a anunţat el.

Stacey Graves i-a salutat pe cei care „au oprit fizic o persoană suspectată de faptul că este implicată în atacul armat”.

O înregistrare video care circulă pe reţele sociale surprinde spectatori care urmăresc o persoană care poartă un hanorac cu glugă, pe care o trântesc la pământ şi o imobilizează.

Atacul de la Kansas City se adaugă unei lungi liste de drame provocate cu arme de foc în Statele Unite, care plătesc un tribut greu răspândirii în ţară şi uşurinţei cu care americanii au acces la ele.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri