Transportatorii polonezi au ajuns la un acord cu guvernul şi renunță la proteste: „Nu este finalul, dar va exista o suspendare”

Data publicării:
camioane care stau la coada din cauza protestelor fermierilor din polonia
Transportatorii polonezi au ajuns la un acord cu guvernul şi îşi vor suspenda protestul. FOTO: Profimedia Images

Transportatorii polonezi care blocau punctele de trecere a frontierei începând din luna noiembrie au ajuns la un acord „cu anumite condiţii” cu guvernul de la Varşovia şi îşi vor suspenda protestul miercuri, a anunţat unul din organizatori, transmite Reuters.

Şoferii de camioane polonezi au cerut ca Uniunea Europeană să reinstaureze un sistem în care şi companiile ucrainene să aibă nevoie de permise pentru a activa în interiorul blocului comunitar şi acelaşi lucru să se întâmple pentru transportatorii europeni la intrarea în Ucraina.

„Nu este finalul, dar va exista o suspendare a protestului. Am căzut de acord asupra anumitor condiţii, vom da guvernului timp pentru a lucra întrucât este un guvern nou”, a spus Tomasz Borkowski, reprezentant al Comitetului polonez de protecţie a transportatorilor şi patronatului din transporturi.

Acordul va fi semna în timpul unei conferinţe de presă organizate marţi la 11:00 GMT la Ministerul Infrastructurii polonez.

La rândul lor, fermierii polonezi au decis să suspende protestul de la Medyka, punct de trecere a frontierei cu Ucraina, după ce guvernul a fost de acord cu cererile lor anterior în această lună. Totuşi, şoferii de camioane continuau să blocheze alte trei puncte de trecere a frontierei.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri