Trei miniștri din Guvernul de la Chișinău și-au dat demisia. Recean: „Luni voi propune președintei Sandu lista noilor miniștri”

Data actualizării: Data publicării:
Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova
Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova. Foto: Profimedia Images

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunţat, vineri, demisia a trei miniştri ai guvernului de la Chişinău, inclusiv pe cea a deţinătoarei portofoliului Ministerului de Interne, transmit EFE şi Reuters.

Recean, care nu a dezvăluit motivele demisiilor, a făcut anunţul după o şedinţă pe tema atacului din 30 iunie de pe Aeroportul Chişinău, în care un cetăţean tadjik a furat pistolul unui poliţist şi a ucis două persoane. Atacatorul a murit ulterior la spital.

„Luni voi propune președintei Sandu lista noilor miniștri pentru aceste portofolii”, a subliniat Dorin Recean, potrivit tv8.md.

Actualul executiv moldovean, de tendinţă liberală şi europenistă, este în funcţie din 16 februarie, după demisia fostului premier Natalia Gavriliţa, care a rezistat doar 18 luni în această poziţie, notează EFE, potrivit Agerpres. 

Miniştrii demisionari sunt şefa de la Interne, Ana Revenco, cea de la Infrastructură şi Dezvoltare Regională, Lilia Dabija, şi cel de la Educaţie şi Cercetare, Anatolie Topala. Reuters aminteşte că opoziţia a cerut demisia Anei Revenco după incidentul din 30 iunie.

Premierul Recean le-a mulţumit celor trei pentru eforturile şi realizările lor în domeniile lor de competenţă. Recean a mai indicat că va prezenta luni, 17 iulie, preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, noile propuneri la conducerea celor trei ministere.

În urmă cu câteva zile, şeful executivului de la Chişinău a convocat pentru vineri o întâlnire cu toate structurile de stat responsabile pentru a discuta un raport privind ancheta care a fost efectuată asupra recentului atac armat al unui cetăţean tadjik pe aeroportul din Chişinău.

Recean a declarat săptămâna aceasta, în urma acestui incident, că va trebui "să ia nişte decizii, deşi dificile, dar absolut necesare".

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri