Trei oameni au murit și 71 sunt la spital, în Polonia, din cauza unei bacterii care s-ar fi dezvoltat în rețelele de alimentare cu apă

Data publicării:
bacteria Legionella
Trei oameni au murit și 71 sunt la spital, în Polonia, din cauza unei bacterii care s-ar fi dezvoltat în rețelele de alimentare cu apă. Foto: Shutterstock

Trei persoane au murit în urma contaminării cu bacteria Legionella în oraşul Rzeszów, din sud-estul Poloniei, iar alte 71 au fost spitalizate, a declarat miercuri pentru AFP purtătorul de cuvânt al unui spital local.

"Trei persoane au murit din cauza legionelozei", a precizat Andrzej Sroka, citat de Agerpres, precizând că este vorba despre "persoane în vârstă".

Serviciile sanitare locale au indicat într-un comunicat că un total de 71 de persoane au fost spitalizate în urma contaminării cu această bacterie, care provoacă probleme respiratorii grave.

Sursa contaminării nu este cunoscută.

Primăria din Rzeszów a convocat o celulă de criză.

O dezinfecţie suplimentară a reţelei de alimentare cu apă a oraşului este planificată pentru acest weekend.

Rezultatele testelor efectuate pe eşantioane de apă prelevate din diferite surse vor fi cunoscute luni.

Legioneloza este o infecţie pulmonară gravă produsă de bacterii din genul Legionella, care se dezvoltă în mediile umede, fiind capabile să prolifereze în cadrul sistemelor alimentate cu apă.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri