„Tricouri aruncate în locul buchetului”. Cuplurile apelează la TikTok pentru a-și organiza nunțile, iar tradițiile încep să dispară

Data publicării:
tort de nunta
Tot mai multe cupluri tinere folosesc acum TikTok pentru a-și planifica nunțile și pentru a găsi idei originale. FOTO: Profimedia Images

Tot mai multe cupluri tinere folosesc acum TikTok pentru a-și planifica nunțile și pentru a găsi idei originale. Tradiții precum prinderea buchetului miresei și rochiile de domnișoare de onoare asortate încep să dispară. De asemenea, industria nunților începe să resimtă consecințele acestei schimbări, potrivit Business Insider.

Este și cazul lui Ashley Klimper, o tânără care a petrecut câteva ore pe săptămână pe TikTok pentru a o ajuta să-și planifice nunta. Ea a vrut să își mențină costurile sub 10.000 de dolari, așa că un organizator de evenimente nu era în bugetul ei, iar TikTok a fost o salvare.

„Nu ne putem permite totul, dar, din moment ce ei își dau secretele, le notez. Serios, totul este pe TikTok”, a spus tânăra.

În acest colț al internetului, influencerii, dar și alte persoane din industrie își dezvăluie secretele. 

Mirii și-au dorit dintotdeauna să își personalizeze nunțile, dar acum se inspiră din TikTok. 

Noul trend, o problemă pentru organizatorii de nunți

Acest nou trend se dovedește a fi o problemă pentru organizatorii de nunți: Companiile care vând ținute speciale pentru nuntă și bijuterii tradiționale rămân în urmă într-o lume a TikTok-ului.

Un cunoscut magazin, cândva locul de referință pentru rochii de mireasă și de domnișoare de onoare la prețuri accesibile, a intrat în faliment în aprilie, după ce s-a străduit să atragă miresele moderne. 

Afacerile care vor să supraviețuiască vor trebui să se adapteze sau vor risca să intre în faliment.

Prinderea buchetului miresei nu mai este la modă

Nici prinderea buchetului miresei nu mai este la modă.

„Cred că este foarte meschin să pui toate femeile într-o cameră și să se lupte pentru cine va urma să se căsătorească”, a spus o femeie într-un TikTok.

În locul lor, cuplurile aruncă tricouri invitaților sau oferă buchetul de flori cuplului care este căsătorit de mai mult timp. Toate aceste schimbări vin în contextul în care definiția nunții a evoluat în ultimul deceniu. Ceremoniile se schimbă, de asemenea, pe măsură ce practicile religioase devin mai puțin frecvente. Cuplurile cer prietenilor să oficieze ceremonia. Chiar și torturile impunătoare, cu etaje, sunt înlocuite de farfurii cu alte deserturi sau de înghețată.

Experții din domeniu mai observă și o preferință pentru look-uri neconvenționale.

„S-au dus zilele în care domnișoarele de onoare poartă aceleași rochii. Oamenii devin mai creativi”, a mai spus o organizatoare de nunți.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri