Acuzat că a folosit replicile lui Hitler, Trump se jură că nu a citit niciodată cartea "Mein Kampf"

Data actualizării: Data publicării:
fostul presedinte al sua
Fostul președinte al SUA, Donald Trump. FOTO: Profimedia Images

Extrem de criticat pentru că a afirmat că migranţii "otrăvesc sângele" Statelor Unite, Donald Trump a respins orice comparaţie cu Adolf Hitler și a dat asigurări că "nu a citit vreodată Mein Kampf". Cu toate acestea, un cont de pe o rețea socială, afiliat echipei de campanie a lui Joe Biden, a publicat miercuri după-amiază un montaj care compară trei citate ale lui Donald Trump cu cele ale dictatorului nazist.

"Este adevărat că ei distrug sângele ţării noastre, asta fac şi ne distrug ţara", a declarat fostul preşedinte, înscris în cursa republicană pentru prezidențialele din 2024, la un eveniment de campanie în Iowa, marţi seară.

Donald Trump făcuse deja declaraţii similare despre migranţi la sfârşitul săptămânii trecute, provocând reacţii de indignare, unii considerându-le o aluzie la cele scrise de Adolf Hitler în cartea antisemită "Mein Kampf".

"Nu le place când spun asta", a declarat miliardarul în faţa susţinătorilor săi.

"Ei susțin: «Oh, dar Hitler a spus asta». Da, dar într-un mod foarte diferit", s-a apărat el, spunând că n-a citit vreodată Mein Kampf.

Cu toate acestea, un cont afiliat echipei de campanie a lui Joe Biden a publicat miercuri după-amiază un montaj care compară trei citate ale lui Donald Trump cu cele ale dictatorului nazist.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Nu este o coincidenţă", a opinat tabăra lui Biden.

Retorica din ce în ce mai violentă a lui Donald Trump, care se află cu mult în faţă în sondajele pentru alegerile primare republicane, îi pune pe liderii partidului său într-o situaţie extrem de incomodă.

Începând cu liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, care a denunţat public marţi declaraţiile fostului preşedinte.

La jumătatea lunii noiembrie, Donald Trump îi comparase şi el pe adversarii săi politici cu "paraziţi". Echipa de campanie a lui Joe Biden l-a acuzat pe acesta că "imită limbajul autocratic al lui Adolf Hitler şi Benito Mussolini".

În timpul primei sale campanii pentru preşedinţie, în 2015, Donald Trump şocase deja cu declarațiile sale despre migranţii ilegali, pe care i-a catalogat drept "violatori".

La acea vreme, el a promis să construiască un zid uriaş de-a lungul celor 3.000 de kilometri de frontieră care separă Mexicul de Statele Unite pentru a împiedica migranţii să intre pe teritoriul american, un proiect care nu s-a concretizat vreodată.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri