Video&Foto Donald Trump a pledat nevinovat pentru acuzațiile de subminare a alegerilor din 2020

Data actualizării: Data publicării:
News: Former President Donald Trump arraigned in federal court
Donald Trump a pledat nevinovat pentru acuzațiile de subminare a alegerilor din 2020. Foto: Profimedia

Fostul preşedinte american Donald Trump a pledat nevinovat, joi, pentru toate cele patru capete de acuzare din dosarul atacului de la Capitoliu, relatează CNN. Procurorii nu au cerut arestarea preventivă a lui Trump și va fi judecat în libertate. Judecătoarea Moxila Upadhyaya a stabilit următoarea audiere pe data de 28 august.

Donald Trump a pledat nevinovat pentru acuzațiile de subminare a alegerilor din 2020. Foto: Profimedia
Donald Trump a pledat nevinovat pentru acuzațiile de subminare a alegerilor din 2020. Foto: Profimedia

ACTUALIZARE 23:58 Prima audiere a lui Donald Trump s-a încheiat oficial. Procedura a durat 27 de minute. Fostul președinte al Americii a părăsit sala de judecată.

ACTUALIZARE 23:50 Judecătoarea Moxila Upadhyaya a programat următoarea audiere a fostului președinte al SUA Donald Trump în dosarul atacului de la Capitoliu la data de 28 august.

ACTUALIZARE 11:38 Procurorii din biroul avocatului special Jack Smith nu au cerut arestarea preventivă pentru Donald Trump, scrie CNN.

Fostul președinte va fi eliberat în anumite condiții, care includ să nu i se permită să comunice cu posibili martori în dosar, decât prin intermediul unui avocat.

Trump s-a ridicat și și-a ridicat mâna dreaptă, jurând că va respecta condițiile de eliberare. De asemenea, a semnat acte prin care a fost de acord cu condițiile.

ACTUALIZARE 23:19 Trump a pledat nevinovat pentru toate cele patru capete de acuzare. Fostul președinte al SUA a fost acuzat marți că a complotat să submineze rezultatul alegerilor din 2020,  care a condus la atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului.

El a fost acuzat de aceste patru capete de acuzare:

  • Conspirație pentru fraudarea Statelor Unite;
  • Conspirație pentru a obstrucționa o procedură oficială;
  • Obstrucționarea și încercarea de a obstrucționa o procedură oficială;
  • Conspirație împotriva drepturilor omului.

ACTUALIZARE 23:23 A început audierea fostului președinte Donald Trump.

Lui Trump i se alătură avocații săi John Lauro și Todd Blanche. Un alt avocat al lui Trump, Evan Corcoran, care nu s-a prezentat oficial în acest caz, stă la un rând în spatele mesei apărării.

O parte a scopului audierii primei înfățișări de joi este ca judecătoarea Moxila Upadhyaya să aprobe condițiile de cauțiune care îi vor permite lui Trump să fie eliberat din custodia federală până la proces, scrie CNN. 

ACTUALIZARE 23:18 Trei ofiţeri de poliţie care au apărat Capitoliul de susţinători violenţi ai lui Donald Trump, la 6 ianuarie 2021, se află în sala de judecată în care are loc înfăţişarea fostului şef de stat, acuzat de fraudarea Statelor Unite, relatează The Associated Press, potrivit News.ro.

Daniel Hodges şi Aquilino Gonnell au fost răniţi, iar Harry Dunn a fost urmărit de protestatari violenţi.

Hodges a fost ofiţer al Poliţiei Districtului Columbia, iar Dunn and Gonnell fceau parte din Poliţia Capitoliului şi erau însărcinaţi să protejeze capitoliul şi parlamentarii dinăuntru.

„Tot ce mi-am dorit din prima zi este să se dea socoteală”, declară Dunn, citat într-un comunicat publicat de către avocatul său, după ce a fost audiat de un tribunal federal din Washington.

Trump compare joi în faţa unui judecător, pentru a se preda, după ce a fost inculpat cu privire la un complot vizând anularea înfrângerii sale în alegerile prezidenţaale din 2020.

Procurorul special Jack Smith a intrat în sala de judecată la scurt timp după cei trei poliţişti.

ACTUALIZARE 23:00 Donald Trump a intrat în sala de judecată pentru prima sa audiere în dosarul răsturnării rezultatului alegerilor din 2020, scrie CNN.

Știrea inițială

Coloana lui Trump şi-a croit drum pe străzile aglomerate din Washington, cu semnale luminoase şi sirene, în timp ce privitori au flancat străzile la sosirea miliardarului la tribunal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Favoritul la învestitura republicană în alegerile prezidenţiale din 2024 urmează să se înfăţişeze în faţa unui judecător, după ce a fost acuzat de complot în vederea fraudării Statelor Unite.

Tribunalul se află în apropierea Capitoliului, luat cu asalt de sute de susţinători de-ai săi, cu scopul de a opri certificarea victoriei democratului Joe Biden în alegeri, la 6 ianuarie 2021.

Acesta este cel de-al treilea dosar penal al lui Donald Trump din acest an, însă primul care-l trage la răspundere penală cu privire la eforturile pe care le-a depus pentru a se agăţa de putere, după ce a fost înfrânt şi cu privire la atacul de la Capitoliu care a stupefiat întreaga lume care l-a prinit în direct la televizor, scrie News.ro.

Trump susţine că nu a făcut nimic rău şi îl acuză pe procurorul special Jack Smith, însărcinat cu dosarul, de o încercare de a-i zădărnici şansele de a se întoarce la Casa Albă în 2024.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri