Turcia îi „susţine în mod ferm” pe liderii Hamas. Erdogan: „Nimeni nu ne poate face să o calificăm drept organizație teroristă”

Data publicării:
Recep Tayyip Erdogan
Preşedintele turc este unul dintre cei mai virulenţi critici ai Israelului de la începutul războiului în Gaza. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat sâmbătă, în timpul unui discurs la Istanbul, că Turcia „îi susţine în mod ferm” pe liderii Hamas, informează AFP, citată de Agerpres.

„Nimeni nu ne poate face să calificăm Hamas drept organizaţie teroristă. Turcia este ţara care discută deschis despre tot cu liderii Hamas, pe care îi susţine în mod ferm”, a declarat şeful statului turc.

Hamas este considerată o mişcare teroristă de SUA şi Uniunea Europeană.

Preşedintele turc este unul dintre cei mai virulenţi critici ai Israelului de la începutul războiului în Gaza

Apărător fervent al cauzei palestiniene, preşedintele turc este unul dintre cei mai virulenţi critici ai Israelului de la începutul războiului în Gaza, lansat ca represalii pentru atacul sângeros întreprins pe 7 octombrie pe teritoriul israelian de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, atac ce a dus la moartea a cel puţin 1.160 de persoane, potrivit unui bilanţ al AFP realizat pe baza unor date oficiale israeliene.

De atunci, ofensiva israeliană a făcut peste 30.960 de morţi, majoritatea femei şi copii, potrivit autorităţilor Hamas.

Şeful statului turc a calificat de mai multe ori Israelul drept „stat terorist” şi l-a acuzat de „comiterea unui genocid” în Gaza.

Erdogan, care a deschis în 2022 o nouă eră în relaţiile cu Israelul după un deceniu de dispute aprinse, a estimat de asemenea că nu există „nicio diferenţă” între prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, şi Adolf Hitler.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri