Turistul care și-a scrijelit numele în Colosseum cere să fie iertat pentru că nu a știut „cât de vechi este monumentul”

Data publicării:
Colosseum-ul din Roma
Colosseum. Foto: Profimedia Images

Turistul britanic de origine bulgară care și-a scrijelit numele pe Colosseum-ul din Roma și-a motivat gestul spunând că nu a știu cât de vechi este monumentul, relatează The Guardian.

Ivan Dimitrov, un instructor de fitness de 27 de ani, din Bristol, i-a trimis primarului din Roma, Roberto Gualtieri, o scrisoare de scuze, după ce și-a scrijelit numele lui și al iubitei sale într-un zid intern al monumentului vechi de aproximativ 2.000 de ani.

În scrisoare, Dimitrov, care a fost urmărit de poliția italiană până în Anglia după o căutare de cinci zile, scrie că nu și-a dat seama de „seriozitatea faptei pe care a comis-o”.

„În aceste rânduri aș vrea să transmit scuzele mele sincere și din inimă către toți italienii și către toată lumea pentru stricăciunile pe care le-am provocat unui bun care este moștenirea întregii umanități”, se arată în scrisoarea publicată în ziarul Il Messaggero, miercuri.

Dimitrov, care e pasibil de o amendă serioasă și de o posibilă condamnare la închisoare, i-a lăudat pe cei care „apără valoarea artistică și istorică inestimabilă a Colosseum-ului cu dedicație, grijă și abnegație.

Cu rușine profundă recunosc că am aflat de vechimea monumentului doar după evenimentul regretabil”, se mai arată în scrisoare.

Tânărul riscă o amendă uriașă și închisoare

Colosseum-ul, un amifteatru din perioada Imperiului Roman, a cărui construcție s-a finalizat în anul 80 e.n., în timpul domniei împăratului Titus (79-81), este locul în care se organizau luptele de gladiatori.

Dimitrov, care purta la acel moment o cămașă înflorată albastă, a fost filmat de un trecător în timp ce scrijelea pe un zid al monumentului textul „Ivan+Hayley23”.

Imaginile video au fost publicate pe Youtube și s-au răspândit rapid pe rețelele sociale, fapt ce a dus la alertarea poliției și la condamnarea răspândită a gestului lui Dimitrov.

Dimitrov este investigat pentru avarierea unui monument și dacă va fi găsit vinovat, ar putea să fie amendat cu o sumă între 2.500 și 15.000 de euro. De asemenea, ar putea să fie condamnat la închisoare între doi și cinci ani. Iubita acestuia, Hayley, nu este cercetată, deși în presa italiană s-a scris că ar trebui să fie considerată „complice”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri