Ucraina își evacuează cu drona răniții. Nicio țară nu a mai făcut asta până acum

Data actualizării: Data publicării:
soldat ucrainena ranit
Ucraina își evacuează cu drona răniții. Nicio țară nu a mai făcut asta până acum. FOTO: Profimedia Images

Ucraina evacuează cu drona răniții de pe câmpul de luptă. Este prima țară din lume care face asta, scrie The Economist.

Potrivit publicației The Economist, este vorba despre aparate de mari dimensiuni, care pot transporta 180 de kilograme pe o distanță de 69 de kilometri.

Nu se știe cât de des au fost folosite aceste drone și nici în ce regiuni ale țării s-a întâmplat acest lucru. Chiar dacă nu existe cifre oficiale din partea Kievului, serviciile americane de informații spuneau în aprilie că în lupte au fost răniți aproape 115.000 de soldați ucraineni, față de până la 180.000 soldați ruși răniți.

Cifrele victimelor au crescut constant în timpul conflictului. Niciuna dintre țări nu a dat cifre detaliate despre propriile trupe.

Soldații ucraineni răniți au fost tratați de medici de primă linie, în vestul Ucrainei departe de linia frontului și în alte țări europene, după ce au fost scoși de pe linia frontului.

Pe de altă parte, serviciile de informații din Marea Britanie au declarat în iulie că până la 50% dintre decesele rușilor din luptă în Ucraina au fost cauzate de lipsa resurselor medicale. Totodată, soldații ruși luați prizonieri au vorbit despre cruzimea cu care au fost lăsați să moară.,de către camarazii lor.

Utilizarea de către Ucraina a dronelor pentru a transporta soldați răniți este un exemplu al modului în care Ucraina învață cum să folosească noile tehnologii, devenind un model și pentru alte armate, se arată în raport.

Ministrul ucrainean al apărării și experții din industrie au declarat luna trecută pentru Financial Times că obțin informații valoroase pentru țările NATO prin utilizarea unor arme avansate pe câmpul de luptă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri