Ucraina pierde 40 de drone de recunoaștere pe zi. Oficial al armatei ucrainene: „Am contractat peste 22.000 de drone de atac”

Data publicării:
Dronă folosită de ucraineni
Dronă folosită de ucraineni pentru a-i monitoriza pe soldații ruși. Foto: Profimedia Images

Armata ucraineană pierde în prezent între 40 și 45 de drone de recunoaștere în fiecare zi de conflict, a declarat șeful Serviciului de Comunicații Speciale al Ucrainei, Iurii Șîhol, informează CNN.

Conform lui Șîhol, forțele armate ucrainene pierd tot felul de drone, de la „cele de bază”, precum Mavic sau Matrice, până la „drone profesionale” de mari dimensiuni, de producție ucraineană sau străine.

„Acest război a schimbat abordarea în ceea ce privește utilizarea dronelor”, a spus oficialul ucrainean. „Acestea sunt folosite pentru misiuni de recunoaștere pe distanțe scurte, precum și pentru dirijarea tirului, în vreme ce dronele de atac sunt folosite pentru distrugerea militarilor și echipamentelor inamice”.

„Prin urmare, facem tot posibilul pentru a furniza cât mai multe drone posibile. Cumpărăm aproape tot ce există pe piață”, a spus șeful Servciului de Comunicații Speciale al Ucrainei.

„Până în prezent, au fost contractate peste 22.000 de drone de atac, din care 15.000 au fost deja livrate forțelor armate ucrainene”, a spus Șîhol

Pe lângă dronele procurate de instituțiile guvernamentale ucrainene, o serie de organizații din Ucraina strâng fonduri pentru achiziția a sute de drone pentru armata ucraineană.

Recent, premierul ucrainean Denis Şmîgal a anunţat că guvernul de la Kiev va aloca, pentru restul acestui an, aproape un miliard de euro pentru finanţarea producţiei interne de drone.

„Acum un an, datorită iniţiativei UNITED24 a preşedintelui Volodimir Zelenski, am colectat patru miliarde de grivne (aproximativ un miliard de euro) pe care i-am investit în producătorii ucraineni de drone”, a afirmat Şmîgal.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri