Foto Ucrainenii construiesc grătare din rachete rusești. Ambasada SUA la Kiev îi trolează pe ruși: „De unde comandăm și noi?”

Data actualizării: Data publicării:
Grătar improvizat dintr-o rachetă rusească
Grătar improvizat dintr-o rachetă rusească. Foto: Twitter

Ucrainenii își dovedesc inventivitatea transformând rachetele rusești neexplodate în grătar pentru grădină. O invenție de acest tip s-a viralizat pe rețelele sociale, iar Ambasada SUA la Kiev s-a interesat de unde poate comanda un astfel de model.

Adaptarea făcută de ucraineni este ingenioasă și eficientă. Coada unei rachete rusești a fost transformată în arzător, cu aripile stabilizatoare pe post de picioare, iar fantele laterale asigură o bună circulație a aerului. Deasupra se poate așeza un ceaun sau un grătar, în funcție de meniu.

Ambasada SUA la Kiev s-a arătat interesată de inovația ucrainenilor și a preluat-o pe Twitter, întrebând de unde poate comanda un astfel de model.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La sfârșitul lunii martie, oficiali americani dezvăluiau sub protecția anonimatului că circa 60% dintre rachetele ghidate de mare precizie ale Rusiei nu și-au atins ținta în Ucraina. Orice rată de eșec mai mare de 20% este considerată foarte ridicată, potrivit experților citați.

Imagini cu rachete rusești neexplodate, înfipte în asfalt sau în clădiri din Ucraina, au ajuns obișnuite în localitațile invadate de Rusia.

gratar ucrainean
Grătar improvizat dintr-o rachetă rusească. Foto: Twitter
Reuters: 60% din rachetele rusești folosite în Ucraina nu și-au găsit ținta, potrivit unor oficiali americani
Pentagonul estimează că Rusia a lansat peste 1.100 rachete de toate tipurile de când a început războiul în Ucraina. Foto: Profimedia Images
Reuters: 60% din rachetele rusești folosite în Ucraina nu și-au găsit ținta, potrivit unor oficiali americani
Doi experți în domeniul militar au spus că orice rată de eșec a rachetelor ghidate mai mare de 20% ar fi considerată foarte ridicată. Foto: Profimedia Images

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri