Ucrainenii îi acuză pe ruși că folosesc centrala nucleară de la Zaporojie ca pe o fortăreață, de unde bombardează zonele civile

Data publicării:
Zaporizhzhia Nuclear Power Plant in Enerhodar, Zaporizhzhia Region, is seen through barbed wire on the embankment in Nikopol, Dnipropetrovsk Region, central Ukraine
Rușii se adăpostesc în centrala nucleară Zaporojie, de unde bombardează orașul Nikopol, aflat pe malul celălalt al râului. Foto: Profimedia

Primarul orașului ucrainean Enerhodar, Dmitro Orlov, îi acuză pe soldații ruși că folosesc centrela nucleară Zaporojie ca pe o fortăreață în care se adăpostesc și de unde trag asupra zonelor civile.

„Trupele de ocupație folosesc armament greu în zonele rezidențiale din apropierea centralei nucleare Zaporojie. Am observat această situație săptămâna trecută. Ocupanții bombardează orașul Nikopol de pe malul celălalt al râului”, a declarat primarul Dmitro Orlov postului Espreso TV, potrivit CNN.

„Știu foarte bine că Forțele Armate ale Ucrainei nu vor răspunde acestor atacuri, pentru că pot lovi centrala nucleară. Ocupanții folosesc centrala Zaporojie ca pe o fortăreață”, a adăugat el.

Dmitro Orlov nu se află în Enerhodar, orașul fiind sub ocupație rusă din primele zile ale războiului, dar spune că este în contact cu locuitorii rămași în oraș.

„Ocupanții îi folosesc pe angajații de la centrala nucleară și pe localnici ca ostatici. Oamenii sunt răpiți pentru a obține bani sau alte beneficii de pe urma lor. Oamenii sunt ținuți în subsoluri”, a mai declarat primarul orașului.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri