"Adoptă o capră". Soluție inedită găsită de o insulă unde sunt de șase ori mai multe capre decât oameni

Data publicării:
capra
Sunt de șase ori mai multe capre decât oameni pe insula italiană Alicudi, așa că autoritățile caută soluții să scape de ele. FOTO: Profimedia Images

Sunt de șase ori mai multe capre decât oameni pe insula italiană Alicudi, așa că autoritățile caută soluții să scape de ele. Așa a apărut inițiativa „Adoptă o capră”, iar cei care pot primi animalele nu trebuie neapărat să fie fermieri.

Primarul satului italian Alicudi s-a oferit să dea caprele oricui dorește să ia una, scrie The Guardian.

Riccardo Gullo a venit cu ideea inedită după ce un recensământ recent a estimat că numărul de capre din Alicudi era de șase ori mai mare decât populația insulei.

Caprele sălbatice, obișnuite cu stâncile abrupte de pe insulă, au devenit în timp atracția turistică a locului. Dar numărul lor a crescut atât de rapid în ultimii ani încât animalele au început să coboare spre zonele locuite, să distrugă vegetația luxuriantă, să distrugă grădinile și chiar să intre în curțile oamenilor.

În Alicudi, care se află la maxim trei ore de mers cu barca din Sicilia, inițiativa „adoptă o capră” este considerată ca fiind cea mai bună modalitate de a rezolva problema fără sacrificarea animalelor.

„Nu vrem să luăm în considerare sacrificarea animalelor, așa că încurajăm ideea de a le oferi”, a spus Gullo. „Oricine poate face o cerere pentru o capră, nu trebuie să fie fermier și nu există restricții privind numărul.”

Termenul până la care poate fi depusă cererea este 10 aprilie.

„Am primit deja mai multe telefoane, inclusiv de la un fermier de pe insula Vulcano care ar dori să ia mai multe capre, deoarece e producător de brânză ricotta care este foarte apreciată”, a adăugat Gullo.  

Problemele generate de numărul mare al caprelor sălbatice au fost semnalate pentru prima oară de un fost consilier, în 2008.

„Trebuie să existe o soluție, deoarece amenințarea la adresa vegetației insulei este gravă”, a spus consilierul Lo Cascio, care estima că pentru prinderea tuturor caprelor de pe insulă ar fi fost necesari zece ani.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri