Airbnb va plăti oameni să își ia trei luni sabatice pentru a locui în Italia

Data actualizării: Data publicării:
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Grottole, un săt cu doar 300 de locuitori din provincia italiană Matera, din sudul Italiei, este în pericol de dispariție. Iar pentru a-l salva, Airbnb și ONG-ul Wonder Grottole au venit cu un proiect inedit, scrie Thisisinsider.com.

SAMSUNG CSC
Foto: Wikipedia Commons

Pentru a resuscita turismul în localitate, Airbnb caută patru doritori care să se mute în Grottole, în această vară, și să trăiască timp de trei luni precum localnicii. Norocoșii vor avea parte de un training de o lună, apoi vor fi introduși în viața comunității din mica așezare italiană. Aici, ei vor locui în case tradiționale și vor petrece timp alături de localnici, pentru a deprinde olăritul, recoltarea mierii de albine, producția uleiului de măsline sau prepararea pastelor italiene autentice.

De asemenea, cei patru vor fi gazde pentru turiștii și îi vor învăța toate meșteșugurile pe care le-au deprins în timpul trainingului. Toate veniturile obținute astfel vor fi reinvestite în comunitatea italiană.

„Turiștii care vor veni în Grottole vor trăi într-un loc liniștit, în care nu există trafic, haos, poluare, dar în care se pot bucura de mâncare bună și mai ales de ospitalitatea localnicilor”, spune Vincenzo, unul dintre producătorii locali de ulei de măsline.

Grottole a fost construit în munți și este cunoscut pentru obiectele artizanale din ceramică, fabricate în peșterile care sunt răspândite pe dealurile din localitate. Zona este locuită încă din Paleolitic, însă acum satul mai are doar 300 de locuitori în centrul istoric și peste 600 de locuințe părăsite.

Cei interesați de oferta Airbnb pot aplica pe https://italiansabbatical.com/.

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri