Sari la conținut

Alerta de securitate de pe aeroportul din Paris s-a dovedit a fi falsă

ACTUALIZARE.  Alerta de securitate de pe Aeroportul Charles de Gaulle s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Forţele de ordine au încercuit un avion britanic şi i-au evacuat de urgenţă pe călători, după ce primiseră informaţii că pasagerii si echipajul sunt în pericol. Geniştii au verificat minuţios avionul şi, după ce s-au asigurat că nu există niciun pericol, le-au permis pasagerilor să se îmbarce la loc. Aeronava a plecat, cu o întârtziere de aproximativ trei ore, spre Londra.


Este alertă de securitate pe principalul aeroport al Franţei. Toţi pasagerii unui avion al companiei British Airways care urma să decoleze de la Charles de Gaulle cu destinația  Londra au fost debarcaţi, din motive de securitate. 

O persoană a transmis o amenințare directă la adresa acestui avion și a pasagerilor. Nu se știe deocamdată dacă amenințările au fost adresate la telefon sau dacă s-a găsit un bilet sau dacă a provenit chiar din rândurile celor 150 de pasageri aflați la bord.

Cert este că aeronava, un Airbus A320, care se afla pe pistă și începuse operațiunile de decolare, s-a întors la punctul de îmbarcare. Aeronava a fost înconjurată imediat de forțe de ordine. Toți pasagerii au fost debarcați, la fel și bagajele și vor trece din nou printr-un filtru de securitate. Între timp, autoritățile vor verifica și aeronava.

Vigilența a fost sporită în Franța, după atentatul de vineri de la metroul din Londra, din fericire eșuat. Coincidență sau nu, suspectul care ar fi amplasat bomba în metroul londonez a fost arestat sâmbătă în Dover, port ce face legătura între Marea Britanie și Franța.