ArcelorMittal a demolat statuia lui Lenin de la combinatul din Krivoi Rog

Data publicării:
lenin kri 1

Compania a anunţat că a demontat monumentul de la Krivoi Rog „pentru a asigura siguranţa angajaţilor şi a proteja clădirile companiei”.

„Soarta monumentului va fi decisă conform cu legile în vigoare”, se arată într-un comunicat al companiei, informează Mediafax.

Operaţiunile de la combinatele siderurgice şi minele de fier ale ArcelorMittal din Ucraina nu au fost afectate de protestele din ultimele luni şi de violenţele de săptămâna trecută, a precizat ArcelorMittal în comunicat.

Compania, unul dintre cei mai importanţi investitori străini din Ucraina, a adăugat că a transferat din ţară o parte dintre angajaţii străini şi pe familiile acestora.

„Pe fondul situaţiei instabile din Ucraina, managementul ArcelorMittal Krivoi Rog a decis să-i relocalizeze în străinătate pe unii expaţi şi pe familiile lor”, se spune în comunicat.

Directorul general al ArcelorMittal Ucraina a rămas în ţară, iar angajaţii străini vor reveni în viitorul apropiat, notează compania.

Parlamentul de la Kiev încearcă să formeze un guvern de coaliţie după ce fostul preşedinte Viktor Ianukovici, destituit de legislativ, a fugit din capitală. Kievul a emis mandate de arestare pentru Ianukovici şi mai mulţi apropiaţi ai săi, după violenţele de săptămâna trecută care au lăsat în urmă 82 de morţi.

În timpul protestelor din ultimele trei luni, manifestanţii au demolat numeroase statui ale lui Vladimir Lenin pe teritoriul Ucrainei.

Criza politică din Ucraina a polarizat ţara, provocând divergenţe între regiunile pro-UE din vestul şi centrul ţării şi populaţia pro-rusă din zona de sud-est.

Majoritatea operaţiunilor ArcelorMittal sunt amplasate în centrul Ucrainei. Compania a produs anul trecut în Ucraina 6,4 milioane tone metrice de oţel. ArcelorMittal este prezent în Ucraina din 2005, când a preluat de la guvenrul ucrainean participaţia majoritară la combinatul de la Krivoi Rog pentru 4,8 miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri