Atacuri în Spania | Ultimul membru al celulei jihadiste a fost identificat

Data publicării:
A Pupil Armed With A Crossbow Kills His Teacher At A Spanish School
Foto: Guliver/GettyImages

Poliția catalană a anunțat joi că l-a identificat în mod oficial pe ultimul membru al celulei jihadiste acuzate că a comis atacurile de săptămâna trecută din Catalonia, nord-estul Spaniei. Numele acestuia este Youssef Aalla și a fost ucis în explozia accidentală din Alcanar (provincia Tarragona), relatează AFP, preluată de Agerpres.

A Pupil Armed With A Crossbow Kills His Teacher At A Spanish School
Foto: Guliver/GettyImages

„Youssef Aalla este cel de-al doilea cadavru identificat în explozia de la Alcanar”, a anunțat poliția catalană, la o săptămână după explozia accidentală a unei locuințe la 200 de km sud de Barcelona în care suspecții pregăteau explozibili. Acesta este ultimul membru al celulei a cărui identitate trebuia să o stabilim, a precizat sursa citată.

Youssef Aalla era fratele altor doi membri ai celulei: Said, 18 ani, împușcat mortal de poliție la Cambrils, la sud de Barcelona, și Mohammed, 27 de ani, audiat marți de un judecător, care a decis să-l elibereze sub control judiciar.

Explozia laboratorului improvizat i-a determinat pe membrii celulei să acționeze a doua zi cu ajutorul unor vehicule la Barcelona și Cambrils. Dublul atentat s-a soldat cu moartea a 15 persoane și rănirea altor peste 120.

Primul cadavru identificat în explozia de la Alcanar a fost cel al lui Abdelbaki Es Satty, imamul care locuia la Ripoll de unde proveneau majoritatea membrilor celulei și suspectat că a jucat un rol cheie în radicalizarea lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri