Sari la conținut
News Alert

Atentat la Nisa. Un motociclist a încercat să oprească, din mers, camionul

„Eram în balcon la un hotel cu vedere spre Promenade des Anglais și am văzut oameni care mergeau să sărbătorească 14 Iulie, apoi dintr-odată un camion s-a îndreptat în direcția mulțimii. El conducea foarte încet, ceea ce era surprinzător. După el s-a luat un motociclist, care circula în spatele lui și care a încercat să-l depășească și chiar să deschidă portiera dinspre partea șoferului camionului. Motociclistul a căzut însă sub roțile camionului”, a povestit pentru AFP Richard Gutjahr.

Jurnalistul a făcut și o înregistrare video a momentului cu smartphone-ul său, utilizată de canalul public german ARD. Richard Gutjahr a mai spus că a văzut și momentul în care doi polițiști au deschis focul asupra camionului.

„Am văzut, de asemenea, doi polițiști care trăgeau asupra camionului. Și, în acel moment, șoferul camionului început să circule cu viteză și a intrat în zigzag în mulțime. Apoi, timp de 15-20 de secunde s-au auzit tirurile mai multor arme”, a continuat el, precizând că scena la care el a fost martor a durat în total „60 de secunde, nu mai mult''. 

El a adăugat că a coborât apoi în stradă, unde a văzut cum oamenii erau cuprinși de panică și că 12 corpuri neînsuflețite zăceau pe pământ.

Cel puțin 84 de persoane au fost ucise în acest nou atentat sângeros în Franța. Cel puțin doi copii sunt morți și alți peste 50 sunt spitalizați.

Citiți și:
Atentat la Nisa. Traseul camionului ucigaș  
Papa Francisc condamnă atacul de la Nisa
Mărturia despre atac a unui român aflat la Nisa