Avionul ministrului german de Externe a făcut 2 aterizări forțate în 2 zile. „Este mai mult decât enervant”

Data publicării:
Annalena Baerbock
Annalena Baerbock, șefa diplomației germane. Foto: Profimedia Images

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, și-a anulat vizita în Australia, Noua Zeelandă și Fiji, după ce avionul ei oficial a fost forțat să facă o a doua aterizare de urgență în două zile, relatează BBC.

Ea a rămas blocată în Abu Dhabi după ce avionul Airbus A340-300, în vârstă de 23 de ani, a avut diin nou probleme cu aripile.

„Acest lucru este mai mult decât enervant”, a scris ministrul pe X, fostul Twitter.

Chiar dacă Germania are reputația de eficiență, avioanele sale oficiale sunt nesigure.

În 2018, același avion Airbus a avut o defecțiune tehnică care a forțat-o pe Angela Merkel, pe atunci cancelar, să rateze deschiderea unui summit G20 în Argentina.

La începutul aceluiași an, Olaf Scholz - ministrul de finanțe al Germaniei la acea vreme și acum cancelar - a rămas blocat în Indonezia după ce rozătoarele au mâncat cablurile din avion.

Baerbock se afla duminică în drum spre Indo-Pacific, când clapele aripilor avionului s-au defectat, forțând piloții să facă o aterizare de urgență în Emiratele Arabe Unite.

După reparații și un zbor de testare reușit, aeronava a decolat din nou marți, dar problema s-a repetat.

În cele din urmă, ministrul a fost nevoit să-și anuleze călătoria planificată. Echipa ei nu a putut găsi locuri la zborurile comerciale în perioada programată pentru vizită.

„Am încercat totul: din păcate, este imposibil din punct de vedere logistic să-mi continui vizita în Indo-Pacific fără avionul defect”, a scris Baerbock pe X.

Avionul a trebuit să arunce combustibil pentru a ateriza înapoi în Abu Dhabi în siguranță.

Din cauza incidentului, forțele aeriene germane Luftwaffe au anunțat că vor retrage avionul din uz mai devreme. Celălalt A340-300 al guvernului va fi și el înlocuit.

„Vom scoate cele două #A340 din funcțiune cât mai curând posibil, adică în următoarele săptămâni”, se arată într-o postare pe platforma socială X.
În schimb, înalți oficiali guvernamentali vor folosi în curând noile avioane A350, cumpărate recent.

„Cu A350, Forțele Aeriene au la dispoziție aeronave robuste și moderne pentru operațiuni pe distanțe lungi”, a spus Luftwaffe.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri