Belgia | Cum i-au făcut posturile TV pe copii să iasă la joacă

Data publicării:
belgia

În Belgia, copiii sunt scoşi la joacă, afară, cu ajutorul posturilor TV pentru cei mici. Vorbim de o iniţiativă prin care aceştia sunt încurajaţi să iasă în parcuri. Pentru ca acest lucru să fie posibil, canalele pentru copiii şi-au întrerupt emisia o după-amiază.

Fără desenele animate şi serialele preferate - poate suna ca o pedeapsă, dar este de fapt reţeta prin care copiii din Belgia au fost mobilizaţi să participe la o zi naţională de joacă în aer liber. Astfel, locurile de joacă şi parcurile din toată Belgia au fost pline. A ajutat enorm şi faptul că posturile pentru copii şi-au întrerupt emisia.

Pascal Smet, ministrul pentru mobilitate în Bruxelles: O dată pe an, miercuri după-amiază, când copiii nu sunt la şcoală, toate canalele pentru copii nu mai transmit programul normal, ci mesajul: Ieşiţi afară. Jucaţi-vă în parc, în locurile publice. Jucaţi-vă cu prietenii voştri, oriunde, în aer liber. Doar jucaţi-vă, faceţi mişcare.

Numeroase studii atrag atenţia că, în zilele naostre, cei mici petrec din ce în ce mai mult timp pe tabletă, smartphone sau în faţa televizorului. De exemplu, un copil de până la 3 ani stă chiar şi 2 ore pe tabletă, timp pe care ar putea să îl petreacă în aer liber, alături de alţi copii de vârsta lui. De multe ori, părinţii nici nu îşi dau seama cât de mult timp stau copii în faţa ecranelor pe care rulează desenele animate sau serialul preferat.

Specialiştii atrag atenţia că prea mult timp petrecut în faţa televizorului sau al calculatorului dă dependenţă şi afectează un creier în formare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri