Brexitul fără acord: doar una din cinci firme ar putea continua relațiile economice cu UE

Data actualizării: Data publicării:
harta Brexit
Foto: GettyImages

Mediul de afaceri din Marea Britanie nu e pregătit pentru un Brexit fără acord. Doar una din cinci companii britanice ar putea continua să aibă relații comerciale cu Uniunea Europeană, în cazul unei ieșiri dezordonate, arată un sondaj realizat printre managerii din Regatul Unit.

Informațiile legate de nivelul scăzut de pregătire vin la o zi după ce o serie de documente ajunse la redacția Financial Times arătau că efectele negative ale întreruperii legăturilor comerciale cu Uniunea Europeană ar urma să fie amplificate de faptul că autoritățile vamale europene vor întoarce din drum camioanele de marfă care au documente incomplete.

Rezultatele sondajului arată că în prezent doar 22% dintre companiile din Marea Britanie care au furnizori din statele membre au documentele complete pentru exportul de mărfuri către Uniunea Europeană în cadrul unui Brexit fără acord.

Sondajul a mai arătat că una din zece firme importatoare care doresc să își facă stocuri de pe acum în eventualitatea unui Brexit dur se chinuie să găsească spațiu de depozitare suplimentar pentru mărfurile lor.

Spațiile de depozitare sunt aproape în întregime pline în Marea Britanie. Estimările arată că mai sunt depozite disponibile echivalente cu doar două zile de importuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri