BUSINESS CLUB. Disponibilizări istorice la Deutsche Telekom

Data publicării:
telekom

Este pentru prima dată când grupul german va face disponibilizări. Decizia Deutsche Telekom vine într-un moment în care se discută foarte mult despre operatorii telecom care şi-au atins limita de competitivitate. Asta înseamnă că, de acum încolo, vor fi nevoiţi să facă reduceri de costuri şi să dea oameni afară.

În prima parte a anului, rata şomajului din Germania a atins un minim, dar din septembrie a început să urce din nou, iar acum a ajuns la maximul ultimilor doi ani.

Rata este în prezent la 6,9 la sută, cu mult sub media europeană de 12,2 la sută. Analiştii spun că piaţa muncii din Germania şi-a atins rata naturală de şomaj şi că de acum încolo e nevoie de măsuri mai eficient de creare de locuri de muncă.

Asta mai ales în condiţiile în care în Germania se vorbeşte despre introducerea unui salariu minim interprofesional de 8,5 euro pe oră, măsură care ar putea genera noi concedieri.

Multe companii foarte mari, ca RWE sau EADS au anunţat deja restructurări de mii de locuri de muncă pentru a ţine costurile sub control.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri