Sari la conținut
News Alert

Candidat la șefia CE: UE trebuie să semneze, în următoarele săptămâni, acordul cu R. Moldova, pentru a-l opri pe Vladimir Putin

Jean Claude Juncker / Foto: Mediafax

UE ar trebuie să semneze Acordul de asociere cu Republica Moldova „în următoarele săptămâni, pentru a o lua înaintea (preşedintelui rus) Vladimir Putin, pentru a-l împiedica să facă în R.Moldova ce a făcut în Crimeea”, a declarat fostul premier luxemburghez pentru Die Welt am Sonntag, potrivit Mediafax.

„După evenimentele din Ucraina, a devenit foarte urgent ca europenii să semneze Acordul de asociere cu R.Moldova foarte rapid, în următoarele săptămâni. Altfel, Republica Moldova ar putea fi următoarea victimă a agresiunii ruse. Putin reacţionează doar la acţiuni concrete ale UE, doar atunci când îi spunem clar că nu acceptăm comportamentul lui”, a explicat Jean-Claude Juncker.

Uniunea Europeană va semna Acordul de Asociere cu Republica Moldova până în iunie 2014, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu UE în noiembrie 2013, la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, după lucrările Consiliului European de la Bruxelles, că a solicitat devansarea termenului de semnare a Acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pentru cel târziu luna iunie.