Video Cine sunt frizerii care oferă tunsori gratuite persoanelor fără adăpost: "Îmi place să vadă cum li se luminează chipurile"

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook Coiffure du coeur

"Les coiffure du cœur" sau "Coafurile inimii" este o inițiativă caritabilă care a luat naștere acum 5 ani în Paris. Între timp, serviciul care oferă o tunsoare gratuită nevoiașilor s-a extins în 9 orașe din Hexagon și aduce, pe lângă o coafură nouă, multă bucurie celor care nu își pot permite acest serviciu. Îmbrăcați în veste roz, profesioniștii în hairstyling amenajează o dată pe lună standuri, unde îi așteaptă pe cei fără adăpost să vină să se tundă. "Facem fapte bune pentru oamenii de pe stradă, care nu își pot permite, pentru că astăzi a devenit un lux să te tunzi", susține unul dintre frizeri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Să mergi la coafor sau la frizer este un lux pe care unii oameni nu și-l permit, dar în Place de la République din arondismentul 10 din Paris, voluntarii asociației "Les coiffure du cœur" tund gratuit părul persoanelor fără adăpost, transmite euronews.

Purtând veste roz, profesioniștii în hairstyling amenajează un stand o dată pe lună pentru a-i primi pe cei fără adăpost.

"Este cu adevărat minunat să ai astfel de oameni care îi ajută pe cei care nu își permit", spune Myriam, una dintre persoanele care se bucură de acest serviciu.

"În ultimele nouă luni nu am avut niciun ban... Să ai frizeri gratis este foarte util", spune un alt beneficiar.

În cinci ani, asociația a ajutat deja mii de persoane defavorizate să se tundă și să se coafeze.

Astăzi, nouă orașe din Franța au preluat exemplul acestor saloane de coafură pentru oamenii nevoiași.

"La început, nu prea știam ce va ieși din asta, am făcut ceea ce mulți făceau în alte părți, apoi ne-am gândit că este totuși o idee foarte bună - știm să coafăm, vom încerca să ne facem treaba și vom merge mai departe", a declarat Hélène Boiron, unul dintre liderii organizației "Coiffure du cœur".

Willie, un hairstylist voluntar, spune că este doar despre a-i face pe oameni să se simtă bine.

"Facem gesturi bune pentru oamenii de pe stradă, care nu își pot permite, pentru că astăzi a devenit un lux să te tunzi", susține acesta.

Lindsay, educatoare și coafeză voluntară, a spus că îi "place să vadă cum se luminează chipurile oamenilor".

"Sunt oameni care s-au obișnuit să vină, așa că este grozav. Este un moment în care putem vorbi unii cu alții", transmite aceasta.

Datorită asociației, în fiecare lună, într-o seară de marți, la Paris, aproximativ 40 de persoane trec prin mâinile unei coafeze voluntare, bucurându-se de un moment de răsfăț.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri