Comisia Europeană cumpără Remdesivir pentru 500.000 de pacienți. Dozele vor fi distribuite statelor membre

Data publicării:
doze de remdesivir tratament covid-19
Doze de Remdesivir. Foto: Profimedia Images

Comisia Europeană a semnat, joi, un acord cadru cu compania americană Gilead pentru achiziția a 500.000 de scheme de tratament cu Remdesivir, cu posibilitatea de achiziție a unei cantități suplimentare de alte 500.000 scheme de tratament. Medicamentul va fi distribuit statelor membre, Marii Britanii, dar și altor state candidate pentru aderarea la UE (Albania, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Kosovo și Bosnia și Herțegovina), potrivit unui comunicat de presă.

„Astăzi asigurăm accesul la Remdesivir pentru tratamentul a până la 500.000 de pacienți care au nevoie.  Prin achizițiile comune ale UE, dăm posibilitatea țărilor din întreaga Europă să își unească forțele și să obțină acces la echipamente și medicamente vitale. Suntem întotdeauna mai puternici împreună și aceasta este solidaritatea europeană în acțiunea împotriva COVID-19.”, a declarat Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară.

Citește și Criză de Remdesivir. Mai multe state europene se confruntă cu stocuri insuficiente în timp ce cazurile noi de COVID cresc

Mai multe state europene se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu antiviralul Remdesivir, stocurile lor fiind pe sfârşite în timp ce numărul noilor cazuri de COVID-19 şi cel al spitalizărilor cresc, iar SUA au cumpărat pentru vara care a trecut cea mai mare parte a producţiei acestui medicament al companiei americane Gilead.

Studiile au relevat că Remdesivirul reduce durata de spitalizare în cazurile severe de infectare cu noul coronavirus. 

Societatea Gilead şi extins capacitatea de producţie şi susține că poate satisface cererea de Remdesivir din SUA, estimând totodată că în luna octombrie va putea de asemenea să acopere nevoia la nivel global, chiar în eventualitatea unor viitoare valuri de COVID-19.

Citește și Dr. Beatrice Mahler (Marius Nasta): Stocurile de Remdesivir, care ajungeau două săptămâni, acum se termină în trei-patru zile

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri