Crin Antonescu la Chișinău: Nu aveți prea mult timp să vă bucurați de succesul de la Vilnius

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX-24

Oficialul român a făcut aceste declarații în urma întrevederii avute cu președintele Parlamentului Igor Corman, relatează Unimedia.

„Am meditat, am discutat și am stabilit planuri de viitor. Obiectivele Republicii Moldova pentru 2014 sunt clare. Dorim să semnăm Acordul de asociere, care include și Acordul de comerț liber. Să obținem o decizie politică a UE de a acorda niște drepturi cetățenilor Republicii Moldova să se miște liber, fără vize în spațiul european. [...] Elaborăm un plan de acțiuni privind implementarea prevederilor acordului. Este în interesul nostru să dezvoltăm o relație firească și contăm pe sprijinul României la implementarea agendei europene în Republica Moldova”, a declarat Igor Corman.

La rândul său, președintele Senatului României, Crin Antonescu, a ținut să felicite cetățenii moldoveni pentru parafarea Acordului de Asociere a R. Moldova cu UE.

Hotărârea de la Vilnius este un moment de succes meritat. Nu a fost un pas ușor. Dar trebuie tratat ca atare. E un succes de care nu aveți foarte mult timp să vă bucurați. Și contextul geopolitic, și marile temeri și provocările ale anului 2014 sunt majore. Este foarte mult de muncă. Sunt multe lucruri de făcut în continuare. În România există un consens politic total pentru a sprijini eforturile de asociere și de integrare ale R. Moldova pe calea europeană”, a subliniat oficialul român.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri