Dacă România ar adera acum la UE, ar mai fi acceptată? Răspunsul lui Manfred Weber

Data publicării:
manfred weber

Sunt serioase semne de întrebare că România mai respectă azi criteriile de aderare la Uniunea Europeană. O spune Manfred Weber, liderul popularilor europeni şi candidat la preşedinţia Comisiei Europene. Într-un interviu pentru Digi24, politicianul german a atras atenţia că România a ajuns în punctul în care până şi progresele înregistrate pentru intrarea în UE sunt acum în pericol.

-Dacă România ar fi în situaţia să adere azi la Uniunea Europeană, sub conducerea actualului guvern, credeţi că ar mai fi acceptată?

Manfred Weber, liderul PPE în Parlamentul European: Cred că ar fi multe semne de întrebare. Ar fi o discuţie extrem de dificilă. Realizările făcute în procesul de aderare la Uniunea Europeană sunt acum în pericol. Trebuie schimbată această situaţie. În ultimii ani, România a fost vizibilă mai mult în discuţia despre statul de drept, ca subiect de dezbatere despre cum ar trebui combătută corupţia. România nu mai este în prima linie a dezvoltării europene pentru că se discută atâtea aspecte negative despre România.

Interviul integral cu Manfred Weber îl veţi putea urmări duminică, la Jurnalul de Seară începând cu ora 21:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri