Discriminare la Atena: Reprezentanţii extremei drepte au făcut donaţii de alimente destinate exclusiv grecilor

Data publicării:
zoriiAurii

O acţiune umanitară a extremei drepte din Grecia s-a transformat joi la Atena într-un conflict direct cu forţele de ordine. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i împrăştia pe militanţii extremişti după ce tentativa acestora de a împărţi alimente săracilor s-a dovedit a fi o donaţie pe criterii etnice: produsele erau oferite exclusiv persoanelor de naţionalitate elenă.

În Joia Mare, membrii partidului Zorii de Aur au venit în Piaţa Syntagma din apropierea sediului Parlamentului cu camioane încărcate cu pâine, ouă, cartofi şi carne de miel. Forţele de ordine au intervenit imediat, întrucât acţiunea nu fusese autorizată de primărie. Extremiştii au ripostat şi i-au lovit pe poliţişti cu cozi de drapele, iar poliţia a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene.

Primarul Atenei a calificat acţiunea partidului extremist drept ilegală şi rasistă, pentru că numai cei care dovedeau cu cartea de identitate că sunt greci beneficiau de ajutoare.

După ce au fost alungaţi din centrul oraşului, extremiştii au continuat acţiunea în faţa sediului partidului.

Partidul Zorii de Aur, care militează împotriva imigranţilor şi împotriva corupţiei, a câştigat popularitate în ultimii ani pe fondul crizei economice profunde cu care se confruntă Grecia. În prezent, este creditat de electoratul elen drept al treilea partid, având 18 deputaţi în Parlamentul de la Atena.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri